26-06-10

SINT-PIETERS KUURNE

DWARS DOOR SINT PIETERS KUURNE

dag: vrijdag 25 juni 2010

weer: mooi weer ong 24 graden

Voor het eerst samen aan de start voor een wedstrijd met zoontje Mathias. Hij liep de 2,5 km en ik de 15 km. Rond kwart voor zeven waren we reeds in Kuurne, de wedstrijd startte om 20u.

Algauw kwamen we Patricia en Stefaan tegen, rond 19u20 begonnen we de opwarming, Mathias, Patricia en mezelf. Mathias liep ong een goeie km en wij een drietal km, is genoeg bij dit weer. Dan wat stretchen en nog wat drinken en we stonden klaar voor de wedstrijd.

Stipt om 20u was het start sein, ik zei mathias niet te snel te starten vanwege de afstand. Hij kon zichzelf niet goed bedwingen en startte pijlsnel. Na de eerte bocht kwam ik bij hem, maande hem aan kalm te doen en dat deed hij zorgvuldig. Hij is vlotjes aangekomen als 15° op 55 deelnemers en kon zelfs nog spurten; hij was het tweede kindje. Proficiat aan Mathias van een fiere papa. Zijn broertje Thomasje* zal zeker geholpen hebben en is zeker even trots op hem.

De wedstrijd voor mij is super gelopen: ik heb de raad van trainer Willy opgevolgd om in zone hartslag 175-180 te starten. De eerste kms was wat aanpassen aan dit hoge tempo maar daarna liep het vlotjes, meestal rond hartslag 180 gebleven. Ik heb mezelf ook gedwongen niet teveel te focussen op die hartslag maar het gevoel was goed. Patricia vergezelde ons groepje van 4 mede ook omdat ze toch al eerste liep als dame algemeen. Vlugger moest het niet gaan voor haar.  Op het einde van de tweede ronde liepen de twee van ons groepje wat voorop maar ik bleef mooi rond de hartslag 180 lopen. Het gevoel was goed, wilde nog niet versnellen mede door het weer, om geen terugslag te krijgen de laatste ronde. Na twee ronden was er 38min38sec voobij. Dus reeds vlugger dan vorig jaar (eindtijd 59min50sec).

De derde ronde bleven we ongeveer op dezelfde afstand van de andere twee, in onze rug voelden we steeds een loper dicht achter ons. De hartslag ging regelmatig nu naar 184 maar vanaf de laatste halve ronde hield ik er geen rekening meer mee. Ik gaf wat ik kon om dichter te komen bij de loper voor mij (raad van Felix). Patricia bleef mooi in de buurt, voor haar was er geen probleem, de tweede dame was op ruime afstand. Op het einde eventjes verkeerd gelopen (ong tiental meters) maar kon nog een mooie versnelling plaatsen de laatste km. De loper die gans de wedstrijd in de rug liep kon echter nog een betere eindsprint voorleggen, maar het kon de pret niet bederven. Eindtijd werd 58min54sec. De juiste afstand is 14,7 km. Hiermee is de grens van 15 km/u voor het eerst gehaald over de afstand van 15 km. Dit is mede door de hulp van ons lief Thomasje* gelukt. Bedankt Thomasje* !!!

 Dus opnieuw een pr over deze afstand !!  Alvast bedankt aan de vele suporters. Vrouwtje Kristien en zoontje Mathias, Felix met gans het gezin, Stefaan, Sandra Cauwels (flinke aanmoedigingen, ze waren soms nodig bedankt). Ook van Thomasje* : een extra steun voor ons.

Nog een wedstrijd komt in het vooruitzicht. Op 11 juli lopen we mee in Brugge: Start en aankomst in Jan Breydelstadion van Club Brugge. Mathias zal waarschijnlijk de kids run lopen over 1000m en ikzelf de 10 mijl. Mijn beste tijd hierop is 1u08min. We zullen zien...

Eind juli beginnen de 10 weken marathontraining: hoofddoel dit jaar is opnieuw een marathon te lopen in Eindhoven. Op 10 okober 2010. Vorig jaar heb ik een mooi debuut mogen maken in een tijd van 3u15min. Dit jaar zijn we met vele AVR-leden die naar daar trekken. Goed voor vele gezamenlijke trainingen en aanmoedigingen. Volgens mij is dit jaar een tijd van 3u05min mogelijk.

09:43 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-04-10

HALVE MARATHON LAKOSTA

Vorige week was ik wat ontgoocheld, daarom gewacht voor een verslagje tot na deze wedstrijd.

Vorige zaterdag was een wedstrijd over 10 mijl in Elsegem (Wortegem-Petegem)

De eerste warmte speelde me parten, niet gedronken, gevolg; klap na 12 km en de mooie plaats 21 werd uiteindelijk plaats 25, maar had toch doorgebeten tot het einde. Een goede training voor de wedstrijd van 24 april in Langemark; Lakosta: halve marathon van Langemark over Staden naar Kortemark.

Van enkel had ik gehoord dat het een zware wedstrijd zou worden, vond het wat raar aangezien het parcours net het omgekeerde was van vorig jaar, moesten dan redelijk lang vals plat stuk lopen voor stadenberg. Nu dus omgekeerd, ze hadden dus wel gelijk achteraf bekeken, ook door het warmere weer.

De tips van collega loopster Patricia bij AVR opgevolgd om reeds veel te drinken 's ochtends, zeker tijdens de wedstrijd. zo heb ik de klap kunnen vermijden.

Vele AVR-leden aan de start: Jo Vandorpe; Elie Hoedt; Freddy Vermeulen, Koenraad Coussée; Patricia; Johnny Verstraete. Het is altijd leuk zo te starten, het was al redelijk warm bij de start.

Samen met Koenraad gestart, we liepen net onder de 15 km per uur aan de start, het tempo was niet te snel, wel regelmatig al vals platte stukken, bleek dat dit de ganse wedstrijd door zo zou zijn. Na een 6 à 7 km bleef Koenraad wat achter, het ging te snel, had de 10km loop van Torhout de avond ervoor nog in de benen denk ik. Op de fiets naast mij voor uitstekende begeleiding Felix, moest zelf het lopen wat laten door kleine blessure. Het was een serieuze hulp, vele aanmoedigingen en regelmatig water gekregen van hem. Het tempo zakte maar niet veel, ik kon regelmatig lopers bijhalen die blijkbaar te vlug gestart waren, lang kon ik Patricia zien lopen, begeleid door haar ventje Stef. Ze had een zware strijd om de eerste plaats, begreep dat Stef liever bij haar bleef om aan te moedigen. Na 15 km kreeg ik zware benen aan de kuiten maar probeerde er niet aan de denken, veel last heb ik niet gehad van de warmte, vooral door veel te drinken. Ik was heel blij dat het zo vlot ging, vanaf  17 km was het doorbijten om niet te vertragen en lopers bij te halen. Zelf kon slechts 1 loper me bijhalen, wat bewees dat het nog stevig ging. Ik moet enkel nog mezelf kunne noppeppen om door te gaan de laatste 3 km; wat ik kon nog de laatste 500m. Maar het was de beste halve marathon die ik gelopen heb totnutoe. De tijd was 1u27min; geen pr maar gezien de omstandigheden en het parcours, een supertijd.

Nog meer: ik werd 33° op 251 gestarte lopers; slechts 13 procent was beter. Dit heb ik nog niet meegemaakt, voelde me ook sterk. De trainingen blijven renderen, ook had ik een goed gevoel bij aankomst. Geen sprake van vermoeidheid of zware benen. Ook de dag erna niet, heerlijk losgelopen zondag , een kleine 11 km.

Bedankt voor de aanmoedigingen onderweg, sommige heb ik herkend, Felix als ik iets kan terug doen, laat maar weten he. 

21:34 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-03-10

HALVE MARATHON SLUIS

HALVE  MARATHON  IN  SLUIS

Zondag 21 maart, begin van de lente, was de wedstrijd in sluis, de halve marathon, gepland. Het vertrouwen op een goede afloop was groot door de sterke trainingen met AVR en de laatst gelopen  wedstrijd in Watervliet.

We waren reeds om 11u15 aangekomen in Sluis, omdat zoontje Mathias meeliep in de kinderloop over een afstand van 1km340m. De eerste keer dat hij die afstand liep. Ik vertelde hem niet te snel te starten, heeft dit gedaan en heeft voortreffelijk gelopen, was aangekomen na 4min48sec; een twaalfde plaats over 87 deelnemers. En trots dat ik ben.

Om 13u30 was de start van de halve marathon, vooreerst wat losgelopen met Martin en Felix. We voelden reeds de wind die we moesten trotseren de laatste 3 km, we hadden een deeltje ervan genomen als losloop parcours. De zenuwen waren redelijk aanwezig maar verdwenen snel na het startschot.

Ik had afgesproken met Koenraad Coussée (ook AVR-lid) samen te starten en zien waar we zouden eindigen. Het verliep vlot, namen regelmatig van elkaar over, we zaten in een goed groepje, na ong 10 km begonnen ze wat te versnellen, kon nog wat volgen maar voelde dat ik moest iets forceren. Koenraad zei me dat ik mocht volgen, hij zou zijn eigen wedstrijd lopen. We liepen een constant tempo van 14,9 km/u.  Ik geraakte in een ander groepje dat dezelfde snelheid liep als wat ik wilde, de kilometers volgden elkaar snel op, regelmatig haalden we lopers bij die blijkbaar te snel gestart waren;   rond km 14 zag ik in de verte een dame lopen met blond haar, dacht dat het Anje Cauwels was, maar was het niet zeker. Heel lang deden we erover om tot bij haar te geraken, ik denk aan km 17. De snelheid zakte een beetje tot 14,85 km/u gemiddeld. Ze kon aardig volgen in ons groepje, de laatste 3 km liet ik het groepje voorop lopen, liep mijn eigen tempo en het tempo zakte nog een klein beetje, redelijk constant gelopen dus. De laatste km zag ik Bart staan die prachtige foto's nam van de AVR - leden. Hij porde me wat aan, zo wist de dame hoe ik heette, het was inderdaad Anje. Ze riep me om samen te eindigen, wat we ook deden, had ik het geweten konden we wat eerder samen lopen om elkaar de laatste kms nog beter te helpen. Maar de prestatie was heel goed vond ik, dacht dat de 1u27min niet meer haalbaar was maar tot mijn verbazing zag ik op de klok bij aankomst 1u26min aanduiden.

Opnieuw een pr op de halve marathon, ditmaal verbeterd met 1 minuut, rekening houdend met de wind die we goed voelden, was dit zeker heel sterk voor mij.

De nettotijd was dus juist 1u26min; betekent een gemiddelde van 14,72 km/u. Twee jaar terug haalde ik net de 14 km/u niet over 15 km. dus toch wel een stevige vooruitgang. De plaats was 143° op 815 deelnemers is dan 81,5 % achter mij gelaten, niet slecht vind ik.  Dit alles was echter niet mogelijk zonder de hulp van ons liet Thomasje*; bedankt lieve jongen!!!

 

Anje was ook blij met haar vierde plaats, ook de andere AVR-leden hebben sterk gepresteerd.  Felix deed 4 min beter dan zijn vorige besttijd, nu 1u18min !!! We waren met 11 AVR-leden voor de halve marathon, ook Anita was aanwezig met haar heel sterke prestatie op de 10 km; de conditie komt terug voor haar. Ondanks alle tegenslagen komt ze terug, heel sterk van haar. Aan Dries, Jo, Elie, Kristof, Frederick, Willy, Felix, Koenraad, Martin, Anita: proficiat met je sterke prestatie: we behaalden op de halve marathon met de club de tweede plaats.

 

 

09:07 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

22-02-10

WATERVLIET 2010: 27 km

Net zoals vorig jaar had ik beslist om deel te nemen aan de 27 km in watervliet, een goede test om te weten hoe de conditie ligt.

Ook door het feit dat ik daar vorig jaar een gemiddelde had van net 13 km/u, later blijkend dat het net het tempo was van de marathon in eindhoven. Dus met de lange duurlopen te trainen kon ik het 15 km langer volhouden. Ik was benieuwd welk gemiddelde ik vandaag kon vasthouden.

Voor de start werd gemeld dat het parcours iets aangepast werd door omgezaagde bomen, we zouden niet direct langs het water lopen maar eerst een stuk (ong 1 km) naar links, dan naar rechts over de brug om zo aan de overkant langs het water te lopen. Een eindje verder over een nieuwe brug, lopen we dan aan de rechterkant van het water, zoals het parcours vorig jaar was. Het parcours was ook nu en dan nogal modderig, redelijk veel wind. Desondanks had ik me aan de start toch voorgenomen om de beoogde 2u na te streven, wat een gemiddelde van 13,5 km/u wordt.

De ondergrond was dezelfde als vorig jaar, het verschil lag hem dat het wat modderig was maar ook dat in de terugweg er dus een stuk van 1 km opnieuw tegenwind gelopen moest worden. (van km 22 naar km 23)

De start was goed, ik vond gemakkelijk een groepje om bij te lopen, want de start was al onmiddellijk tegenwind, de snelheid lag rond de 13,8 km/u. Het liep vlotjes dus bleef ik bij deze groep. Naarmate we verder in de wedstrijd kwamen zakte de snelheid een beetje, rond km 11 kon ik me wat verschuilen achter een grote loper, tot aan het keerpunt (na 14 km). Vanaf dan heb ik alleen gelopen, het was wind in de rug (enkel die ene km van 22 naar 23 km) De gemiddelde snelheid aan het keerpunt was 13,6 ; beetje bij beetje kon ik lopers inhalen en de snelheid steeg een beetje, het liep nog vlotjes. De gemiddelde snelheid kwam tot 13,7. enkel in het stukje tegenwind heb ik wat moeten minderen, dan is een loper me ingehaald, dan nog voor de laatste 4 km doorgebeten op karakter. Na 26 km zag ik op de horloge 1u55min staan, dus ik wist als ik die laatste km aan 12 km/u liep ik net binnen de 2u binnen was. Ik wilde nog wat versnellen voor die ene km maar de kracht in de benen was weg, de aankomst was in een tijd van 1u59min48sec.

Opdracht volbracht en een trots vrouwtje en zoontje mathias stonden me op te wachten, dat deed deugd. Ook ons Thomasje was bij me, zonder hem had ik dit niet gekund. Dat ben ik zeker.

Ik ben aldus benieuwd wat het wordt op 10 oktober 2010 in eindhoven, of het me lukt de marathon aan het tempo van 13,5 km/u te lopen. Ik denk dat het best is me te focussen op die snelheid en niet hoger proberen te mikken.

De volgende wedstrjd is normaal gezien op 21 maart in Sluis voor de halve marathon, het is de eerste maal dat ik daar kan meedoen, we zullen zien...

Tot loops...

10:29 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

13-12-09

kerstcorrida Langemark

Kerstcorrida langemark

zondag 13 december 2009

weer: droog, nogal koud, weinig wind, goed loopweer dus.

De opwarming gebeurde samen met AVR-leden Felix, Willy, Nathalie, Kristof en Frederick.  We liepen samen de volledige ronde die we tijdens de wedstrijd  3 maal moesten afleggen, en nog een kleine  2 km omdat de opwarming anders te vroeg zou gestopt worden. Daarna volgde de gebruikelijke stretching en het aandoen van de wedstrijdkledij.

Ik had reeds 3 maal deze corrida gelopen en telkens werd de gelopen tijd ongeveer 45min, nooit eronder. Dit jaar wilde ik rond de 42 min als tijd lopen, aangezien de weersomstandigheden moest dit binnen de mogelijkheden liggen.

De start verliep goed maar snel, al vlug liepen we in het groepje aan een snelheid van 15,7 km/u wat voor mij aan de snelle kant is. Maar we hielden lang vol, het tempo vertraagde niet te vlug, ik kon regelmatig andere lopers inhalen, dus het verliep goed. De polsslag zal rond de overslagpols gelegen hebben over de ganse wedstrijd. Na 2 van de 3 af te leggen rondes had ik 27min30sec nodig gehad. Ik lag dus binnen schema want ik had 14 min nodig per ronde om mijn doel te bereiken. In de derde ronde had ik meer moeite om het tempo te handhaven, maar halfweg kon ik toch weer wat versnellen en tot een ander groepje lopen, op het einde kon ik zelfs nog een sprintje plaatsen en finishte na  41min38sec. Mijn doel was bereikt en dus was ik superblij, achteraf bleek dat Gino niet ver achter liep, ook hij haalde de streep onder demin, super gelopen van allebei dus. Ook de andere AVR-leden hebben een goede wedstrijd gelopen.

Voor onze wedstrijd heeft zoontje Mathias de  600m gelopen en werd derde op 17 lopers, knap dus. Zijn neefje Victor van 5 jaar liep de 400m en werd   18° op 31 lopers, ook goed want er waren lopers bij van acht jaar.

21:33 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

30-11-09

WESTLAANRUN

WESTLAANRUN

gisteren stond de westlaanrun op het programma, het is een wedstrijd ingericht door onze eigen club AVR; in de schaduw van de crosscup die in de namiddag plaatvindt.

Om 10u was de start voorzien, we waren reeds aanwezig om 8u50. Gino was mee met mij, algauw kwamen we Felix T. en Charline V. tegen. Rond 9u20 waren we klaar voor een opwarmronde van 3 km; het was meteen ook de verkenning van het parcours, het was enigszins anders dan vorige jaren, de juiste afstand van de wedstrijd is 9 km. (3 rondes af te leggen)  De opwarming gebeurde samen met Gino, Patrick J., Charline V., Felix T en Stefaan S. De wind was goed aanwezig en het regende lichtjes, door de vele regen van de afgelopen  dagen lag het parcours goed nat.

De start was stipt om 10u; de eerste meters zocht ik mijn tempo en liep in een groepje op zo'n 50m achter Gino. We liepen ongeveer hetzelfde tempo en stelselmatig haalden we andere lopers bij. De afstand met Gino bleef gelijk na 1 ronde; toen kwam ik bij clubmakker Koen; hij zag dat ik Gino aan het viseren was maar moest afhaken. Na anderhalve ronde kwam ik bij het groepje van Gino en we trokken samen kop, haalden nog 2 lopers bij in de laatste ronde en slechts 1 loper liep ons nog voorbij. We hielden mooi stand tot het einde en waren beiden over de meet in 36min (15 km/u).  Ik was dik tevreden met deze tijd, Gino ook. In deze weersomstandigheden en na de emotionele toestanden bij ons thuis is dit echt een opsteker.

Toen ik in de laatste ronde het wat moeilijk kreeg dacht ik aan ons lief Thomasje en kon ik weer verder. P rachtige wedstrijd ook van Charline (1° dame in 33min30) en Felix (34min); Patrick (37min); Koen; Filip; Stefaan Stockman.

Van harte bedankt aan de vele suporters, leuk als er zovele aanmoedigingen zijn.

Volgende wedstrijd: kerstcorrida Langemark (10,8 km) en erna de kerstcorrida van Tielt op 26 dec (10 km)

12:22 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

28-10-09

volgende uitdaging

het speelt in mijn gedachten om in 2010 mee te doen aan de nacht van west-vlaanderen Torhout op vrijdag 18 juni 2010.

Dit zou dan mijn tweede marathon worden.

Waarom?

1.  Het is nog lang de marathon van Eindhoven (10-10-2010)

2.  In Torhout is het startuur ideaal: zal zeker niet te warm zijn. Niet ver, vele plaatselijke suporters mogelijk.

3. De trainingen ervoor zijn vanaf april; de winter is voorbij. Intussen kan ik een aantal halve marathons lopen.

4. Deelname van Carlos D. verzekerd; we kunnen de lange duurlopen samen doen, tips geven... de interval-trainingen zijn ook samen.

5. door dit nu te posten kunnen sommige lopers ook goesting krijgen mee te doen, wie weet?

 

Intussen zijn de trainingen opnieuw hervat; alles verloopt  vlot; geen last van de kuiten, mede door de Herzog-compressiekousen...

09:36 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende