12-08-08

dwars door de tassche - kermisloop Torhout

Na 9 looploze dagen (afzien....) stond op 1 augustus  de 15,5 km in de Tassche op het programma.

Toen we aankwamen was het weer ietwat bewolkt en al heel wat lagere temperatuur dan de vorige dag. Rond 25 °C. Eerst suporteren voor zoontje Mathias die de kinderkoop van 500m deed. Zowaar voor de eerste maal podiumplaats bij een grote groep starters. Hij werd knap derde na op de meet nog net 1 lopertje te kloppen.

Rond 19u was de start van de 15,5 km. De zon scheen intussen opnieuw en heeft dit de ganse wedstrijd gedaan. Afzien dus voor mij. Ik had vooropgesteld te starten aan 13,5 km/u.  Dit was te doen maar stelselmatig ging de gemiddelde snelheid naar beneden. Ge-eindigd aan gemiddelde van 12,9 km/u was ik toch tevreden , wel helemaal uitgeput. Redelijk vele wind, warm weer hebben het voor mij toch lastig gemaakt. Naarmate de wedstrijd verder verliep hebben toch niet veel lopers me ingehaald. Dit toont toch aan dat ik standhield.

Dan die dramatische kermisloop in Torhout. Ik had buikgriep gehad die vrijdag, steeds getwijfeld wat te doen. Dan toch maar zaterdag de knoop doorgehakt mee te doen in Torhout zaterdag 9 aug. Ik heb me ingeschreven in de reeks van de 6,5 km. Ik wist dat ze me in de uitslag niet zouden opnemen. Geen probleem dacht ik. Ik had afgesproken met Gwendoline Sierens om samen die 6,5 km te doen. Niet te vlug starten zei ze want het is een venijnig parcours. Al van de eerste meters kon ik niet volgen. Gestart aan gemiddelde van 14,7 km/u heb ik me zo zonder krachten gevoeld dat ik ge-eindigd ben aan gemiddelde van 13 km/u over 6,5 km!!

Dus nooit meer een wedstrijd in een periode van buikgriep. Bleek  achteraf dat Gwendoline moest braken na aankomst. Voor allebei een offday dus. We nemen een andere wedstrijd om revanche te nemen. Dit zal zeer binnenkort zijn!!!

      

11:03 Gepost door Tom Hoornaert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

BLijven trainen é man en vergeet de piste niet. Interval is zeer belangrijk om winst te boeken en nooit lopen met een blessure of ziekte. Veel suc6 verder met je carriere alleszinds en tot op een wedstrijdje.cya

Gepost door: brunoke | 12-08-08

Hij is nu te vinden je blog Ja Tom het is me gelukt ik heb je blog gevonden, oef.

Gepost door: Bart | 19-08-08

Spugen..... ... ja jong teveel eitjes gegeten ... van ik komt het langs boven uit en van jij langs achter... wat een mens niet lijden kan !!!
Gtrz Gwen.

Gepost door: Gwen | 30-08-08

De commentaren zijn gesloten.