31-08-08

DWARS DOOR GRIJSLOKE

Dwars door grijsloke

zaterdag 30 augustus.  Zeer warme namiddag. (28°C)  Om 13u10 heeft Mathias de 1000m gelopen en Eindigde in een twaalfde plaats op 51 deelnemers. Ronduit schitterend. Om 14 u stond dan de 7 km gepland, vorig jaar had ik de 10 mijl   gelopen maar dit weer was iets te hevig.  Gelukkig maar bleek achteraf want velen vielen af in de 10 mijl. Bij de start van de 7 km begon ik rustig maar aangezien het al onmiddellijk bergop ging was de ademhaling al hoog. Na de eerste kleine afdaling zag ik een gemiddelde van een kleiine 13 km/u. Dat was alvast goed, dan opnieuw hevig bergop tot net voor de kerk. Tot mijn verbazing zag ik dat het gemiddelde aan de kerk opliep tot 13,3 km/u. Ik haalde ook telkens lopers in, wat een goed gevoel geeft==================.

Dan opnieuw een stevige klim waaraan echt geen einde kwam. Toch flink doorgebeten om dan het laatste stuk bergaf te beginnen. Op dat moment liep de derde vrouw net voo mij. Bergaf liet ik ze enkele meters omdat ik wist dat het laatste stukje bergop lang was.In dit laatste stukje heb ik nog wat kunnen versnellen om te eindigen in 29'33.  Ik had een eindtijd vooropgesteld tussen 30 min en 35 min.  Ik mag dus spreken van een goede prestatie aangezien de warmte en het zeer heuvelachtig parcours.

Tevens gezien in de tien mijl: Veerle Vandekerckhove, Gert Luyckx, Patrick Jonckheere en Stefaan Denorme, ook Patricia Delvael. Allen proficiat met de gelopen tijden en de doorzetting in dit warme weer. Spijtig dat Gwendoline niet kon komen om samen een mooie tijd neer te zetten. Bij deze nodig ik haar uit in een volgende wedstrijd om dit alsnog te doen.

 

 

eh?

ubdb e vfjk  ar         

 

10:18 Gepost door Tom Hoornaert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-08-08

dwars door de tassche - kermisloop Torhout

Na 9 looploze dagen (afzien....) stond op 1 augustus  de 15,5 km in de Tassche op het programma.

Toen we aankwamen was het weer ietwat bewolkt en al heel wat lagere temperatuur dan de vorige dag. Rond 25 °C. Eerst suporteren voor zoontje Mathias die de kinderkoop van 500m deed. Zowaar voor de eerste maal podiumplaats bij een grote groep starters. Hij werd knap derde na op de meet nog net 1 lopertje te kloppen.

Rond 19u was de start van de 15,5 km. De zon scheen intussen opnieuw en heeft dit de ganse wedstrijd gedaan. Afzien dus voor mij. Ik had vooropgesteld te starten aan 13,5 km/u.  Dit was te doen maar stelselmatig ging de gemiddelde snelheid naar beneden. Ge-eindigd aan gemiddelde van 12,9 km/u was ik toch tevreden , wel helemaal uitgeput. Redelijk vele wind, warm weer hebben het voor mij toch lastig gemaakt. Naarmate de wedstrijd verder verliep hebben toch niet veel lopers me ingehaald. Dit toont toch aan dat ik standhield.

Dan die dramatische kermisloop in Torhout. Ik had buikgriep gehad die vrijdag, steeds getwijfeld wat te doen. Dan toch maar zaterdag de knoop doorgehakt mee te doen in Torhout zaterdag 9 aug. Ik heb me ingeschreven in de reeks van de 6,5 km. Ik wist dat ze me in de uitslag niet zouden opnemen. Geen probleem dacht ik. Ik had afgesproken met Gwendoline Sierens om samen die 6,5 km te doen. Niet te vlug starten zei ze want het is een venijnig parcours. Al van de eerste meters kon ik niet volgen. Gestart aan gemiddelde van 14,7 km/u heb ik me zo zonder krachten gevoeld dat ik ge-eindigd ben aan gemiddelde van 13 km/u over 6,5 km!!

Dus nooit meer een wedstrijd in een periode van buikgriep. Bleek  achteraf dat Gwendoline moest braken na aankomst. Voor allebei een offday dus. We nemen een andere wedstrijd om revanche te nemen. Dit zal zeer binnenkort zijn!!!

      

11:03 Gepost door Tom Hoornaert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |