21-09-08

Dwars door Sint-Kruis

DWARS  DOOR  SINT-KRUIS

zaterdag 20 september 2008.

plaats:  Brugge, Sint-Kruis

weer:  aangenaam loopweer , zonnig maar nogal winderig.

Vooropgestelde doel om ong. gemiddelde te halen van 14 km/u. Vorig jaar was het gemiddelde 13,9.  Relatief traag starten is echter de boodschap. Ik nam me voor om na 5 km een snelheid te hebben van 13,6 km/u.  Dit liep aardig en zat na 5 km op een gemiddelde van 13,64 km/u.  Dan zou ik versnellen naar 13,9 gemiddeld na 10 km.  Ook dit was gehaald een gemiddelde van 13,83 km/u na 10 km. Deze tweede ronde liep echt vlot en kon geregeld een groepje lopers inhalen. Na zowat 11 km begon ik weer stomweg na te denken: de kuiten voelen zwaar aan en als dat nog 4 km moet duren..... maar dit zou wel voorbijgegaan zijn heb ik na de wedstrijd tegen mezelf gezegd. Stomweg heb ik na 11 km ong. 20 sec gewandeld en me dan wel vlug herpakt. Het gemiddelde was intussn gezakt naar 13,6 km/u. Toch is het positief dat ik vlug herpakt heb en toch nog een gemiddelde van 13,7 km/u gehaald heb. Volgens mij zat zelfs een gemiddelde van 14 erin indien ik niet teveel zat na te denken en gewoon doorlopen. Wat zou de beste manier zijn om hiermee om te gaan, want achteraf bekeken is 4 km echt niet zo ver meer.

Volgende wedstrijd gepland:  halver marathon Kuurne op 3 oktober. Doel is om de tijd van vorig jaar minstens te evenaren: 1u34min45sec. (gem. 13,3  km/u)  

Geplande trainingen: dinsdagmorgen: duurloop van 40min aan gemiddelde van ong. 13 km/u.

donderdagmorgen: duurloop van 50 min aan gemiddeld van ong. 13 km/u.

zaterdag of zondag: duurloop van 1u30 aan gemiddelde van ong. 13 km/u.

 

17:18 Gepost door Tom Hoornaert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Knap.... Toch knappe wedstrijd gelopen. Mss ben je niet echt tevreden met je tijd , maar mss haal je een toptijd met de halve marathon !!!
Nogmaals bedankt voor de aanmoedigingen van Matthias en die van jou aan Allison tijdens de cross te Beitem.
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 21-09-08

Wees zeker niet ontgoocheld Je mag toch zeker niet ontevreden zijn,als die wedstrijd komt dat eens alles zal meezitten dan lukt het je zeker.

Gepost door: Anita | 21-09-08

trainingen tom, niet panikeren als je voelt dat het minder gaat op wedstrijd, dat is normaal, je loopt een tempo dat je niet gewoon bent zolang vol te houden, en iedereen denkt wel eens te plooien. net dan moet je een tandje bijsteken, en niet denken aan stoppen of wandelen, maar doorbijten, de pijn verdwijnt wel weer. wel heb ik bedenkingen bij uw duurlopen, zelfs wij lopen nooit aan 13 per uur, onze max is 12, zelfs al lopen we maar 45 minuten. weet dat het duurloop is, en geen snelle duurloop.
hopelijk kan je uw trainingen wat aanpassen.
groetjes, patje en stef.

Gepost door: patricia | 23-09-08

De commentaren zijn gesloten.