04-10-08

RAPPER DAN EEN EZEL

HALVE MARATHON IN KUURNE

vrijdag avond: 3 oktober 2008

weer: constant regn en veel wind

Je moest inderdaad een ezel zijn om vrijdagavond ruim anderhalf uur in de gietende regen te lopen. Voornemen om dezelfde tijd als vorig jaar neer te zetten.

Tijdens de start geen regen en dit bleef zo voor 1 km (aanloopronde). Dan was het uit met de pret voor de rest van de wedstrijd. Alhoewel ik vond het nog plezant, alhoewel het knap lastig werd naarmate de wedstrijd vorderde. In het begin had ik een tempo vast van 13,4 km/u. Ik voelde dat dit in deze regen net iets te snel zou zijn. Na zowat 8 km gekeken naar de gemiddelde snelheid: 13,35 km/u. Nog steeds niet vertraagd dus. Het ging goed en kon naar een groepje voor me toelopen om een tijdje met hen mee te lopen.  De snelheid voelde goed aan en ik forceerde niet. Na 11 km versnelde een dame voor me. Ik liet ze gaan maar ver kwam ze niet. Me t mijn ei gen tempo kwam ik steeds terug maar evenveel malen liep ze niet te ver weg. De laat ste ronde (na 16 km) versnelde ze en ik liet ze opnieuw wat afstand. De beide  kuiten voelden zwaar aan maar ik trok me er niets van aan. Nog 5 km verbijten en mijn snelheid ver minderde niet. Op 2 km van de meet kwam ik opnieuw de dame tegen en ze was diep gegaan zag ik. De laatste km heb ik er nog eens flink aan doorgegeven en heb nog verschillende lopers bijgehaald. Ik was tevreden met de tijd te meer dat op mijn GPS aangegeven stond: 21,5 km. De gemiddelde snelheid zou zijn: 13,15 km/u. Volgens de uitslag: 12,85. Dus mag je stellen ong. 13 km/u in zeer zware omstandigheden. Tevreden.

BeDankt aan alle suporters en ook aan Patrrik Dejonckheere om mij naar ginds te voeren en me te begeleiden tot de start. Hopelijk kan ik snel iets terugdoen voor jou.

Volgende wedstrijd: dwars door geluw op zat 11 oktober  (14,6 km).

 

 <               J

20:54 Gepost door Tom Hoornaert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

he tom,
ja sorry, maar deze supporters vonden het te slecht weer om te komen, ja kweet het, zielig van ons, maar wilde niet ziek worden, en daar 2 uur in de kou staan ...
uw prestatie mag gezien worden, zeker in dit weer. deze week zou ik me rustig houden, als je snelheid doet, zeker kijken naar de hartslag, anders mag je wel een deftige duurloop doen van 75 minuten, wel aan max 12 per uur hé.
geeft er een lap op in geluwe
greetz, pat en stef.

Gepost door: patricia | 05-10-08

Jawadde... ... Ik moet je bewonderen dat je in zo'n shitweer toch een mooie prestatie hebt neergezet. Alleen al je doorzettingsvermogen geven je 10/10. Bedankt voor je steun Tom , ik apprecieer het enorm. Je bent mijn favoriete trainingscopain !!! Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 06-10-08

De commentaren zijn gesloten.