13-10-08

dwars door geluwe

Dwars door geluwe.

Vele goede voornemens maar de praktijk was weer anders.

Bedoeling was om te starten aan 13,5 km/u. Wat doet meneer Hoornaert? Starten aan 14,45 Kmu.  Dit vraagt om problemen. Zeker bij dit toch redeljk warm weer. Daar heb ik toch steeds wat last van  Na 1 ronde (ong. 3,65 km) juist 15 min. Dus nog vijftien secondes sneller dan vorig jaar. Maar in de tweede ronde was het gemiddelde al sterk gedaald (13,9) om dan in de derde ronde zelfs opnieuw eventjes te stappen om me te herpakken.Dan voor de rest van de wedstrijd het gemiddelde van 13 kunnen handhaven. (voor ong. kleine 6 km nog).

Dus opnieuw een wedstrijd om lessen uit te trekken:

1. als bij de opwarming het reeds warm aanvoelt, zeker geen hoog starttempo.

2. beginsnelheid: bij een wedstrijd tot 10 km:  14 km/u max. Bij een wedstrijd tot en met 10 mijl: startsnelheid: 13,5 km/u. (zoals in guldensporen-10mijl). Bij langere afstand (vb.: halve marathon): startsnelheid max. 13,3 km/u.

3. zijn er lopers die ook baat hebben, zoals mijzelf aan een tragere start? Zoja, zijn er die ong. dezelfde snelheid lopen momenteel?

planning: misschien zaterdag 18 okt. in Ieper (Kathe Kollwitz vredesloop) over 10 km. Nu vooral de trainingen voortzetten en slim lopen. O ja, Gwen , Mathias zag het zondagmorgen niet zitten om  te lopen in Beveren. Allison goed gelopen?

 

   

18:49 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

startsnelheid hey tom, om uw startsnelheid te trainen moet je veel korte interval doen, maar daar ligt uw probleem niet denk ik. je moet véél trager starten, ikzelf start aan iets meer dan 13 per uur, om na enkele kilometers te versnellen tot de snelheid die ik denk te kunnen volhouden. enigste minpunt is dat ik vele atleten inhaal, maar altijd alleen loop. anderzijds, als je moet vertragen, loop je ook alleen. dan heb je aan de finish weer dat slecht gevoel zoals je nu hebt. ik raad dan ook aan om in ieper eens een rustig tempo te lopen zo rond de 13 km/h, om dan de laatste ronde eens door te trekken.
groetjes, stefaan.

Gepost door: patricia | 13-10-08

Hey De ene wedstrijd is de andere niet. Hoe meer wedstrijden je loopt , hoe beter je je lichaam leert kennen. Het komt wel goed. In Ieper is het een lastig maar prachtig parcours.Ik wer er 1e in 2007. Allison was zondag 3e in haar reeks.Allison & ik zaten je al te zoeken. Ik zie je of hoor je nog wel he !!!
Groetjes en een goede voorbereiding op je wedstrijd voor zaterdag !
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 14-10-08

De commentaren zijn gesloten.