19-10-08

VREDESLOOP

VREDESLOOP  (IEPER)

weer:  aangenaam loopweer, weinig wind

parcours:  heel mooi, lastig (oa 2 maal trappen op)

Voornemens om niet te snel te starten, tussen 13 en 13,5 km/u. Deze keer eraan gehouden, zeker gezien de aard van het parcours. Start aan 13 de eerste km. Dan lichtjes aan het tempo verhoogd. Nogal veel op en neer daarom heb ik niet te snel verhoogd.De eerste ronde heb ik eerst uitgekeken waar de vlakke stukken waren. Na de eerste 5 km had ik een gemiddelde van 13,5 km/u. Dan kwamen opieuw de stukken op en neer, tempo zakte iets tot 13,35.  Dit hield ik aan tot het laatste stukje steil gepasseerd was. Dan opnieuw ietsje versneld. Tijdens de volledige wedstrijd heb ik voortdurend medelopers bijgehaald; wat natuurlijk een veel beter gevoel geeft en je voelt gewoon dat het goed gaat. Na zowat 7 km keek ik niet meer naar de gemiddelde snelheid maar naar de gelopen afstand en de gelopen tijd ; dit hielp om te versnellen. Op het laatste had ik nog enkele lopers bijgehaald, ge-eindigd na 44min in een snelheid van 13,6 km/u. Op het laatste nog de goede raadgevingen van Gwen (bedankt om te komen suporteren, maandag mag je opnieuw je loopschoenen aantrekken, binnenkort opnieuw een looppartner van mijn niveau) opgevolgd en nog eens goed doorgetrokken. Achteraf gezien een zeer goed gedoseerde wedstrijd gelopen (bedankt Patricia en Stef voor de goede tip) misschien op het einde iets te terughoudend om energie te sparen, want ik had nog over. Misschien na 8km proberen meer te versnellen ipv na ruim 9 km.

Een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd en ik weet dat er nog meer inzit. Ook  vrouwtje Kristien was verbaasd van de 50° plaats op 162 deelnemers.

Nu verder trainen met toch te proberen iedere week een intervaltraining en een heuveltraining in te lassen, om de kracht in de benen nog te verbeteren.  

10:32 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Knap.... .... knappe tijd op zo'n lastig parcours. Je hebt goed en verstandig gelopen !!!
Op naar de volgende 10 km met een tijd van 43 min.
Together we are strong !
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 19-10-08

Vredesloop Inhalen is inderdaad plezanter dan ingehaald worden!! Goed gelopen! En ik was eigenlijk ook van plan te lopen in Ieper maar had een 'shop'afspraak met Isabel Sercu (Kristien kent haar ook). Twee jaar terug in Iepêr gelopen en een toch niet te onderschatten parcours met die trappen. Groeten Sandra

Gepost door: sandra | 19-10-08

Mooi gedaan Toch weer een zeer mooie verstandige wedstrijd gelopen,zeer goed van je Tom.

Gepost door: Anita | 19-10-08

al veel beter hey tom,
je ziet hé, inhalen is altijd leuker dan te moeten vertragen. nog niet teveel kijken naar wedstrijdgemiddelden, eerst uw eigen tempo vinden, en dan proberen te versnellen.
groetjes, patje en stef.

Gepost door: patricia | 20-10-08

proficiat tom.mooie en verstandige wedstrijd
gelopen!ge ziet wel dat het lukt he,als je niet
te rap start.deze fout heb ik vroeger ook al
eens gemaakt.maar je kent da gezegde he van diene
ezel....

groetjes
gino

Gepost door: tuyttens gino | 20-10-08

Nog nen straffe gast ... Bedankt voor je bezoekje op mijn blog , als ik dat ier zo bekijk gaan hier nog felle toeren gebeuren ,heel goe bezig zeg ,proficiat met je mooie prestatie's ,denk dat we mekaar wel nog gaan tegen komen op loopjes alé ik ga toch je rugnr zien :-) doe vooral zo verder !!!

Gepost door: Katrien | 23-10-08

De commentaren zijn gesloten.