31-10-08

LEUKE TRAININGEN

Deze week zoals vooropgesteld 2 keer met de clubgenoten van de AVR getraind.

Dinsdag hele gevarieerde training: eerst een 1500 snelheid, erna 600m los. Daarna een aantal rondes waarbij we versnelden in de rechte lijnen en loslopen in de draaien. De eerste 1500m hebben we afgelegd aan snelheid 14,8 km/u. Het juist tempo dus. De rechte stukken waren sneller. Na de reche stukken hebben we gelopen:  200R200L300R200L400R200L500R200L.  De meeste vernellingen waren rond de 15 km/u, soms zelfs erboven, maar alles verliep vlot. Daarna hebben we van Willy nog 2 maal de tribunes mogen oplopen, altijd leuk, goed voor de kracht in de benen. Om te eindigen hebben we nog een 10 min duurloop afgwerkt aan juist 14 km/u. Daarna nog 800m losgelopen.

Zeer leuke training en alles ging vlot zonder forceren.Lachen

Woensdag losgelopen: 8,6 km aan 11,4 km/u (45min30)

donderdag de tweede training:  duurloop van 6000m waarna 1600m los. Dan nog 1500m versnellen, erna heb ik nog 2000m losgelopen. De 6000m  heb ik kunnen afwerken aan gem. snelheid 14,4 km/u, juist 25 min. De goede snelheid voor mij, denk ik.  De laatste 1500m heb ik afgelegd aan 14,1 km/u. Ook nu was ik dik tevreden over  deze training.

ERna en ook vandaag vrijdag weinig last gehad van de benen.Lachen

Vrijdag: losgelopen, ging zeer vlot: 8,4 km aan 11,7 km/u (42min30).        

22:21 Gepost door Tom Hoornaert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-10-08

TRAININGEN

Trainingen:

na de wedstrijd zaterdag 18 /10 in Ieper pas op woensdag losgelopen. Dit komt omdat ik de namiddagploeg had, bovendien 's morgens geen tijd had daar ons oudste zoontje Thomasje thuisbleef heel de week. Ze vinden het medisch niet meer verantwoord hem 1u15 in de bus te vervoeren naar Ieper waar hij verblijft overdag in het therapeutisch kinderdagverblijf.  En dan 's avonds nogmaal hetzelfde naar huis. Zo komt het dat we hem nu en dan eens zelf voeren naar Ieper.

De woensdag heb ik aldusong. 58 min losgelopen en had zo'n 11,7 km in de benen. Dit op de buitenkant van de piste. (snelheid 12,1)

Donderdagavond na het werk kon ik het ook niet laten wat los te lopen: 26min voor ong. 5,3 m (12,1 snelheid)

Vrijdag had ik een vrije dag, het moment om de intervaltraining af te werken die de clubgenoten dinsdag gedaan hadden. Het was 1400m rap en 1000 m dribbelen, dit 3 maal. Ik had voorop gesteld om de snelheid rond 14,4 te nemen. De eerste 1400m waren aan gem. snelheid van 14,8 km/u.  De tweede en de derde waren aan een gemiddelde snelheid van 14,6 km/u. Vooral het feit dat de derde aan dezelfde snelheid kon, vond ik goed. Bovendien had ik het gevoel over te hebben.

Zondag losgelopen :  ong. 9 km aan snelheid van 11 km/u. Eindelijk eens een hele rustige loop.

Deze week zou ik dinsdag en donderdag meetrainen met de club, proberen opnieuw dezelfde snelheden te handhaven. Ik denk dat 15 lopen op training nog niet zoveel zin heeft voor mij. 

18:40 Gepost door Tom Hoornaert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-10-08

VREDESLOOP

VREDESLOOP  (IEPER)

weer:  aangenaam loopweer, weinig wind

parcours:  heel mooi, lastig (oa 2 maal trappen op)

Voornemens om niet te snel te starten, tussen 13 en 13,5 km/u. Deze keer eraan gehouden, zeker gezien de aard van het parcours. Start aan 13 de eerste km. Dan lichtjes aan het tempo verhoogd. Nogal veel op en neer daarom heb ik niet te snel verhoogd.De eerste ronde heb ik eerst uitgekeken waar de vlakke stukken waren. Na de eerste 5 km had ik een gemiddelde van 13,5 km/u. Dan kwamen opieuw de stukken op en neer, tempo zakte iets tot 13,35.  Dit hield ik aan tot het laatste stukje steil gepasseerd was. Dan opnieuw ietsje versneld. Tijdens de volledige wedstrijd heb ik voortdurend medelopers bijgehaald; wat natuurlijk een veel beter gevoel geeft en je voelt gewoon dat het goed gaat. Na zowat 7 km keek ik niet meer naar de gemiddelde snelheid maar naar de gelopen afstand en de gelopen tijd ; dit hielp om te versnellen. Op het laatste had ik nog enkele lopers bijgehaald, ge-eindigd na 44min in een snelheid van 13,6 km/u. Op het laatste nog de goede raadgevingen van Gwen (bedankt om te komen suporteren, maandag mag je opnieuw je loopschoenen aantrekken, binnenkort opnieuw een looppartner van mijn niveau) opgevolgd en nog eens goed doorgetrokken. Achteraf gezien een zeer goed gedoseerde wedstrijd gelopen (bedankt Patricia en Stef voor de goede tip) misschien op het einde iets te terughoudend om energie te sparen, want ik had nog over. Misschien na 8km proberen meer te versnellen ipv na ruim 9 km.

Een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd en ik weet dat er nog meer inzit. Ook  vrouwtje Kristien was verbaasd van de 50° plaats op 162 deelnemers.

Nu verder trainen met toch te proberen iedere week een intervaltraining en een heuveltraining in te lassen, om de kracht in de benen nog te verbeteren.  

10:32 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

13-10-08

dwars door geluwe

Dwars door geluwe.

Vele goede voornemens maar de praktijk was weer anders.

Bedoeling was om te starten aan 13,5 km/u. Wat doet meneer Hoornaert? Starten aan 14,45 Kmu.  Dit vraagt om problemen. Zeker bij dit toch redeljk warm weer. Daar heb ik toch steeds wat last van  Na 1 ronde (ong. 3,65 km) juist 15 min. Dus nog vijftien secondes sneller dan vorig jaar. Maar in de tweede ronde was het gemiddelde al sterk gedaald (13,9) om dan in de derde ronde zelfs opnieuw eventjes te stappen om me te herpakken.Dan voor de rest van de wedstrijd het gemiddelde van 13 kunnen handhaven. (voor ong. kleine 6 km nog).

Dus opnieuw een wedstrijd om lessen uit te trekken:

1. als bij de opwarming het reeds warm aanvoelt, zeker geen hoog starttempo.

2. beginsnelheid: bij een wedstrijd tot 10 km:  14 km/u max. Bij een wedstrijd tot en met 10 mijl: startsnelheid: 13,5 km/u. (zoals in guldensporen-10mijl). Bij langere afstand (vb.: halve marathon): startsnelheid max. 13,3 km/u.

3. zijn er lopers die ook baat hebben, zoals mijzelf aan een tragere start? Zoja, zijn er die ong. dezelfde snelheid lopen momenteel?

planning: misschien zaterdag 18 okt. in Ieper (Kathe Kollwitz vredesloop) over 10 km. Nu vooral de trainingen voortzetten en slim lopen. O ja, Gwen , Mathias zag het zondagmorgen niet zitten om  te lopen in Beveren. Allison goed gelopen?

 

   

18:49 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-10-08

RAPPER DAN EEN EZEL

HALVE MARATHON IN KUURNE

vrijdag avond: 3 oktober 2008

weer: constant regn en veel wind

Je moest inderdaad een ezel zijn om vrijdagavond ruim anderhalf uur in de gietende regen te lopen. Voornemen om dezelfde tijd als vorig jaar neer te zetten.

Tijdens de start geen regen en dit bleef zo voor 1 km (aanloopronde). Dan was het uit met de pret voor de rest van de wedstrijd. Alhoewel ik vond het nog plezant, alhoewel het knap lastig werd naarmate de wedstrijd vorderde. In het begin had ik een tempo vast van 13,4 km/u. Ik voelde dat dit in deze regen net iets te snel zou zijn. Na zowat 8 km gekeken naar de gemiddelde snelheid: 13,35 km/u. Nog steeds niet vertraagd dus. Het ging goed en kon naar een groepje voor me toelopen om een tijdje met hen mee te lopen.  De snelheid voelde goed aan en ik forceerde niet. Na 11 km versnelde een dame voor me. Ik liet ze gaan maar ver kwam ze niet. Me t mijn ei gen tempo kwam ik steeds terug maar evenveel malen liep ze niet te ver weg. De laat ste ronde (na 16 km) versnelde ze en ik liet ze opnieuw wat afstand. De beide  kuiten voelden zwaar aan maar ik trok me er niets van aan. Nog 5 km verbijten en mijn snelheid ver minderde niet. Op 2 km van de meet kwam ik opnieuw de dame tegen en ze was diep gegaan zag ik. De laatste km heb ik er nog eens flink aan doorgegeven en heb nog verschillende lopers bijgehaald. Ik was tevreden met de tijd te meer dat op mijn GPS aangegeven stond: 21,5 km. De gemiddelde snelheid zou zijn: 13,15 km/u. Volgens de uitslag: 12,85. Dus mag je stellen ong. 13 km/u in zeer zware omstandigheden. Tevreden.

BeDankt aan alle suporters en ook aan Patrrik Dejonckheere om mij naar ginds te voeren en me te begeleiden tot de start. Hopelijk kan ik snel iets terugdoen voor jou.

Volgende wedstrijd: dwars door geluw op zat 11 oktober  (14,6 km).

 

 <               J

20:54 Gepost door Tom Hoornaert in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |