12-11-08

EINRUHR

16,5  km - loop in EINRUHR

zondag 9 november om 11u.

weer: sterk bewokt, regenachtig. Het regende tot net voor de start, erna de ganse dag droog weer. Geen wind, ideaal loopweer zou ik zeggen.

plaats: Einruhr, zeer mooi dorpje gelegen in het Eifelgebied, Duitsland (zo'n 15km van Monschau)

parcours:  grootste delen vals plat, 4 zware hellingen waarvan 2 niet te doen om te lopen, wandelen is de enige optie. Heel mooi uitzicht.

De beoogde eindtijd was 1u20min. Dit werd net gehaald!! De gemiddelde snelheid bij de start was rond de 11 km/u. Het was onmiddellijk al vals plat, toch te doen en regelmatig ook dalend, leuk om te beginnen dus. Rond km 6 begon de eerste serieuze test: sterk stijgend, ik heb geprobeerd te lopen maar moest snel overgaan tot snelwandelen, dan een korte draai en nog steiler naar boven met gladde stenen. Eens boven dan vlak stuk over een stuwdam; dan een goed 2km dalend, goed om weer op adem te komen. Dit ging vlot tot snelheid over de 13 km/u.  Dan nu en dan steilere stukken maar overbrugbaar al lopend; tot km 11,5. Opnieuw sterk steilende helling, lopen ging net iets langer maar toch het grootste stuk snelwandelend afgewerkt. Dan op en neer tot km 14. Nog een steil stuk maar te doen al lopend, een laatste helling van 200m tussen km 15 en km 16. Door de vermoeidheid heb ik hier een klein stukje gewandeld en dan vol gas naar de finish. Regelmatig kon ik lopers bijhalen en slechts weinigen konden voorbij steken. Toen voelde ik dat ik het juiste tempo vasthad.

Dus een goed gedoseerde wedstrijd gelopen met gemiddelde snelheid van 12,3 km/u.   Dit had ik tijdens de wedstrijd niet meer verhoopt. Blij met mijn 113° plaats op zo'n 725 deelnemers.

De uitslag kan je vinden op de website van rursee marathon.

(www.rursee marathon.de)

    

18:01 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Nen dikke proficiat hé, ik vind het leuk om jouw ervaringen te lezen, chapeau voor de tijd en energie die je hierin steekt (bovenop je prestatie). Ik ben ondertussen ingeschreven voor jullie westlaanrun ;-) Tot later, groeten Stefaan

Gepost door: Stefaan Plets | 12-11-08

Goed ééééééééé Ja maatje sterk gelopen zo te lezen ,gaat hier alsmaar beter proficiat !!

Gepost door: Katrien | 12-11-08

bere proficiat tom met je mooie plaats bij de fritzen.
twas een hele mooie natuurloop zie ik.als ik het
profiel bekijk kun je daar geen tijd op plakken.
voornaamste is dat je geniet van de streek en ook
van het lopen.ik heb nu ook een blog. mijn coordinaten zijn ginotuyttens.skynetblogs.be
groeten

gino
ps: heb een supertijd gelopen in ploegsteert!8

Gepost door: tuyttens gino | 12-11-08

bergloopspecialist amaai, de gewone wedstrijden al beu?
héél goed gelopen hoor, en slim bekeken om te wandelen waar het steil is, anders ontploffen de benen en is de hele wedstrijd om zeep.
weet welk gevoel het geeft, heb enkele jaren geleden éénmalig aan het bk berglopen meegedaan, won er, maar was meer dan een week stokstijf.
dus deze week rusten, en misschien in de westlaan terug vliegen.
groetjes, patje en stef.

Gepost door: patricia | 12-11-08

Germany Ik had al gehoord dat je het mooie Germany was opgezocht !!! In ieder geval groot gelijk om daar een wedstrijd te lopen , totaal vreemd en best wel spannend . Chapeau , en mooie plaats en tijd !!!!
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 13-11-08

Leuk !!!! Kan het geloven dat het wel eens de moeite waard is om daar eens te lopen,goed gedaan en een prachtig resultaat.

Gepost door: anita | 13-11-08

Sterk Amaai, dat zag er inderdaad een zware wedstrijd uit .... een goede krachtoefening... ik zal mogen zijn mocht ik je kunnen volgen in de kerstcorrida!!!

Gepost door: sandra | 13-11-08

mooie... ...prestatie alweer.Op zo een zware omloop. knap gedaan.
Gr. Natalie
http://www.bloggen.be/natalietijtgat

Gepost door: natalie | 15-11-08

De commentaren zijn gesloten.