13-01-09

CORRIDA LOMBARDSIJDE

Hele mooie wedstrijd daar in Lombardsijde. Echt een aanrader voor lopers. Heel mooi parcours, vele afwisselingen. Start op verharde wegen, redelijk vlug gaan we naar het strand, het zand was niet zo hard als ik verhoopt had, dus nogal moeilijk om op te lopen. Daarna opnieuw een stuk verhard, echt een verademing om in Westende stad die verharde wegen te hebben. Daarna terugdraaien richting Lombardsijde over de dijk naar het zachte zand, dan over de golfbrekers, die beter beloopbaar waren, dan nog een moeilijk stuk naar boven op het onverharde zand. Heerlijk hoe de quads tussen ons reden, dan door de duinen. Dit was het leukste deel van het parcours. Daar kon je opnieuw snelheid maken, dan nog een kleine 2 km verhard tot aan de aankomst.

Verloop van de wedstrijd: Gino en ik hadden afgesproken samen te starten, maar ik werd wat opgehouden bij de start. Om bij Gino te geraken zou ik teveel kracht verspeeld hebben in het begin, dus op eigen tempo verder. Na 1 km hadden we maar 3min43s gelopen. Vlug genoeg gestart dus. De snelheid verminderde vanzelf eens we op het strand waren. Toch heb ik een zeer gelijkmatige wedstrijd kunnen lopen. Nooit had ik het gevoel erdoor te zitten. Ik had het gevoel overschot te hebben en kon op het einde nog versnellen. Mijn eindtijd was 44min 40sec. Over een dergelijk parcours en een afstand van 10,6 km was ik tevreden. Toch een gemiddelde van 14,3 km/u.  (plaats 106 op 285 deelnemers)

Ook een pluim voor Gino die alweer een beresterke wedstijd liep: 41min50 over die afstand, plaats 56 algemeen. Proficiat. Onze medeclubgenoot  Jo Van Dorpe was ge-eindigd op de 10° plaats, subliem!!

 

  

11:05 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

knappe... ...wedstrijd gelopen. Proficiat.
Op zo een zware omloop zo een mooie tijd. Chapeau.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 13-01-09

Mooi Hey , je hebt dit weer prima gedaan !!!
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 13-01-09

Op dergelijk parcours kun je een hoge kruissnelheid niet houden. Als je graag een selectief parcours hebt kan ik je het regelmatigheidscriterium van de ACHRO aanbevelen. Meeste wedstrijden zijn rond Doornik met de obligate hellingen vandien. Iedere wedstrijd is normaal ook voorzien van een extraatje: strook onverhard, zware kasseistrook of een klepper van een helling (Mont St - Aubert, Kluis, ...). Niets voor een PR maar heerlijke omlopen. Misschien kan ik Felix nog overtuigen voor een wedstrijdje.

Gepost door: CT | 13-01-09

vooruitgang stef en ik hadden op training al gezien dat je lekker in uw vel zit. je kan al in de grote groep trainen, dus ga je er nog op vooruit. tot volgende week op training of nu zondag in ieper.
greetz, patje en stef.

Gepost door: patricia | 13-01-09

proficiat ......maat! je hebt dat prachtig gedaan.ik heb het u gezegd he tom probeer eens niet naar je snelheid op uw klok te kijken.schakel dat uit,
en houd juist uw hartslag in het oog.ik doe dat
ook.je gaat nog verbeteren man.we gaan in 2009
als we gespaard blijven van blessures nog vele
kippevel momenten beleven.daar ben ik heel zeker
van.

Gepost door: tuyttens gino | 13-01-09

Jawadde !! Tom !! dikke proficiat ! je hebt 2009 goed ingezet zenne !!doe zo verder !

Gepost door: Katrien | 13-01-09

Gesandwicht ... tussen 2 Veurnse lopers zie ik in de uitslag . Belangrijk is natuurlijk dat je er zo'n goed gevoel aan overhield . Je zult blijkbaar nog verbeteren , prettig natuurlijk in het vooruitzicht van een eerste marathon .

Gepost door: Kristien & ivan | 14-01-09

Sterk Tom!zeker heb je een goede wedstrijd gelopen en verstandin ingedeeld.

Gepost door: Bart | 16-01-09

Mooie... wedstrijd gelopen Tom,zonder tegenslagen wacht op jou een mooi 2009 zijt daar maar zeker van.Op training ben je ook sterk bezig.

Gepost door: anita | 18-01-09

De commentaren zijn gesloten.