24-01-09

interval en loslopen

donderdag 22 januari: intervaltraining met de AVR-clubvrienden.

Vandaag stond een zware intervaltraining op het programma:  5000m snelheid gevolgd door 2000m loslopen, erna nog 2 maal 800m versnellen met 800m rust ertussen. Er werden 2 groepjes van 5 atleten gevormd, ideaal verdeeld dus. Het eerste groepje is te snel voor mij, het tweede groepje ideaal qua tempo.

We liepen samen, Stefaan, Anita, Thijs, mezelf en nog een lid waarvan me de naam nu niet te binnen schiet. Stefaan en Anita namen in het begin het voortouw en liepen een ideaal tempo; na 2000 m nam Patrik het over en volgde ik in zijn zog. De laatste km nam Stefaan opnieuw over en versnelden we nog wat, ik kon hem nog net volgen tot op de meet. We hadden 21 minuten nodig, toch een aardige snelheid van 14,44 km/u. Dan nog twee maal de 800m: opnieuw nam Stefaan de leiding, ik volg graag in tweede of derde positie, we haalden de meet na 3 min 06s. (15,85 km/u)  De tweede 800m was hard maar kon toch nog in juist dezelfde tijd finishen, wat me goed stemde, ik had het kunnen volhouden.

Ik vond het een leuke training mede door het feit dat we met 5 lopers mooi samen konden blijven en voor iedereen een goed tempo was zodat we kunnen rapper worden op wedstrijden.

Vrijdag in barslechte weersomstandigheden samen met loopvriend Gino door het sterrebos (goed 50 min) aan 11,2 km/u.

Vandaag een uurtje losgelopen alleen rond 10u45. Rond het sterrebos in beter weer. Gemiddelde snelheid was opnieuw rond 11,5  km/u. Aardig tempo waarbij niet s moet geforceerd worden. Over 4 weken gaan we met 4 clubleden, of meer naar Watervliet om de 27 m te trotseren, hopelijk met weinig wind, regen is niet zo erg.

19:22 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Karakter dat heb je wel zenne Tom , het gaat goed jong en Watervliet zal dik in orde zijn ,geloof me!

Gepost door: Katrien | 24-01-09

Tof !! Het was wel een leuke training,we zaten in een goed groepke.Gelukkig maar.In Watervliet zal je dat zeker en vast goed doen,geen twijfel mogelijk.

Gepost door: anita | 25-01-09

Een mooi uitgebalanceerd schema blijkbaar. Zelf ben ik een loopeenzaat, ik modder maar wat aan naar eigen aanvoelen ... misschien moet ik toch overwegen om eens een club ofzo te vervoegen. Zorgen voor later want momenteel lig ik in de armen van een griepvirus.

Gepost door: CT | 25-01-09

geloof dat de conditie uitstekend is tom.
Zie dat mijn broer me wil overtuigen eens mee te
doen.
Wil wel eens samen gaan lopen maar vrees dat ik
uw tempo niet zal aan kunnen.
Anders eens op een namiddag als je alleen moet trainen wil ik wel eens proberen mee te gaan.
Grts; tot op't voetbal

Gepost door: felix | 25-01-09

sterk goed bezig, leuk dat je met enkelen kan lopen die hetzelfde tempo aankunnen. Je zal nog schrikken van je eigen prestaties dit jaar !

Gepost door: wim | 26-01-09

De aanhouder wint .. dat zul je wel merken op de uitgekozen wedstrijden . Straffe trainingen zullen je niveau beetje per beetje opkrikken . Het ziet er goed uit .

Gepost door: Kristien & ivan | 26-01-09

De commentaren zijn gesloten.