28-01-09

lange duurloop

Zondag heb ik rusdag genomen, eventjes de zondagmorgen zwemmen met zoontje Mathias, de beentjes verwennen en wat lengtes zwemmen, het is eens iets anders.

De lange duurloop stond maandag op het programma: 1u30; van thuis vertrokken naar de looppiste, na 15 min aangekomen ( 3 km) en wat gestretched. Dan de rest van de duurloop afgewerkt op de buitenkant van de piste. Het voordeel is dat daar weinig lopers je hinderen en je op zachte ondergrond loopt. Dit werden dus 12 km op de piste en dan huiswaarts, nog 3 km. Na 1u31 thuisgekomen en juist 18 km in de benen, heerlijk. In de namiddag naar het werk en de benen voelden goed aan.

Dinsdag bleef Mathias thuis, wat grieperig, dus kon ik in de voormiddag hem verzorgen en goed knuffelen. Ik hem mijn losloop van 1u dan na het werk gedaan, rustig aan tempo 11,7.

Deze avond opnieuw hetzelfde, geen interval deze week, dit doe ik liever niet na 21 uur  ' s avonds. Een beetje meer loslopen kan ook geen kwaad zou ik zeggen.

Ik heb net de intervaltraining van Gino gelezen, amai straffe kost wat ze voorgeschoteld kregen van Willy. Welke oefening krijg je zondag, Gino?  Hoelang is de duurloop?

 

10:41 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-01-09

interval en loslopen

donderdag 22 januari: intervaltraining met de AVR-clubvrienden.

Vandaag stond een zware intervaltraining op het programma:  5000m snelheid gevolgd door 2000m loslopen, erna nog 2 maal 800m versnellen met 800m rust ertussen. Er werden 2 groepjes van 5 atleten gevormd, ideaal verdeeld dus. Het eerste groepje is te snel voor mij, het tweede groepje ideaal qua tempo.

We liepen samen, Stefaan, Anita, Thijs, mezelf en nog een lid waarvan me de naam nu niet te binnen schiet. Stefaan en Anita namen in het begin het voortouw en liepen een ideaal tempo; na 2000 m nam Patrik het over en volgde ik in zijn zog. De laatste km nam Stefaan opnieuw over en versnelden we nog wat, ik kon hem nog net volgen tot op de meet. We hadden 21 minuten nodig, toch een aardige snelheid van 14,44 km/u. Dan nog twee maal de 800m: opnieuw nam Stefaan de leiding, ik volg graag in tweede of derde positie, we haalden de meet na 3 min 06s. (15,85 km/u)  De tweede 800m was hard maar kon toch nog in juist dezelfde tijd finishen, wat me goed stemde, ik had het kunnen volhouden.

Ik vond het een leuke training mede door het feit dat we met 5 lopers mooi samen konden blijven en voor iedereen een goed tempo was zodat we kunnen rapper worden op wedstrijden.

Vrijdag in barslechte weersomstandigheden samen met loopvriend Gino door het sterrebos (goed 50 min) aan 11,2 km/u.

Vandaag een uurtje losgelopen alleen rond 10u45. Rond het sterrebos in beter weer. Gemiddelde snelheid was opnieuw rond 11,5  km/u. Aardig tempo waarbij niet s moet geforceerd worden. Over 4 weken gaan we met 4 clubleden, of meer naar Watervliet om de 27 m te trotseren, hopelijk met weinig wind, regen is niet zo erg.

19:22 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-01-09

interval

opniew inteval training met de clubleden van AVR.  Toch leuker dan alleen op de piste te zwoegen, ook een beetje kletsen over oa Andre de Bospoper enz..

De oefening was minuten loop:  eerst 4 min rap dan 4 los, dan 3 min rap, dan 3 los, hetzelfde voor 2 min en erna 1 min, dan kwam het zwaarste om opnieuw te verhogen naar 2 min rap en dan 2 min rust, dan 3 min rap en dan 3 min rust, tot slot 4 min rap. De eerste 6 versnellingen deed ik mee met de groep (oa Patricia, Gino, Koen, Filip, Nico; Anita, Kimberly, enz...) De eerste 4 min hadden we een gemiddelde van 16 km/u, rap genoeg gestart, daarna 3 min aan 16,3 km/u; de snelheden erna weet ik niet meer, maar toch rap genoeg, de laatste versnelling van 3 min en 4 min heb ik samen met Anita afgewerkt, het tempo was beter aangepast. Toch nog ruim boven de 15 km/u. De laatste 4 min waren aan 15,3 km/u. Sorry Anita, dat ik je niet liet voorbijgaan om over te nemen, als je donderdag komt kunnen we regelmatig van elkaar overnemen bij de 5 km.

Leuke training geweest, donderdag opnieuw training.

16:47 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-01-09

CORRIDA LOMBARDSIJDE

Hele mooie wedstrijd daar in Lombardsijde. Echt een aanrader voor lopers. Heel mooi parcours, vele afwisselingen. Start op verharde wegen, redelijk vlug gaan we naar het strand, het zand was niet zo hard als ik verhoopt had, dus nogal moeilijk om op te lopen. Daarna opnieuw een stuk verhard, echt een verademing om in Westende stad die verharde wegen te hebben. Daarna terugdraaien richting Lombardsijde over de dijk naar het zachte zand, dan over de golfbrekers, die beter beloopbaar waren, dan nog een moeilijk stuk naar boven op het onverharde zand. Heerlijk hoe de quads tussen ons reden, dan door de duinen. Dit was het leukste deel van het parcours. Daar kon je opnieuw snelheid maken, dan nog een kleine 2 km verhard tot aan de aankomst.

Verloop van de wedstrijd: Gino en ik hadden afgesproken samen te starten, maar ik werd wat opgehouden bij de start. Om bij Gino te geraken zou ik teveel kracht verspeeld hebben in het begin, dus op eigen tempo verder. Na 1 km hadden we maar 3min43s gelopen. Vlug genoeg gestart dus. De snelheid verminderde vanzelf eens we op het strand waren. Toch heb ik een zeer gelijkmatige wedstrijd kunnen lopen. Nooit had ik het gevoel erdoor te zitten. Ik had het gevoel overschot te hebben en kon op het einde nog versnellen. Mijn eindtijd was 44min 40sec. Over een dergelijk parcours en een afstand van 10,6 km was ik tevreden. Toch een gemiddelde van 14,3 km/u.  (plaats 106 op 285 deelnemers)

Ook een pluim voor Gino die alweer een beresterke wedstijd liep: 41min50 over die afstand, plaats 56 algemeen. Proficiat. Onze medeclubgenoot  Jo Van Dorpe was ge-eindigd op de 10° plaats, subliem!!

 

  

11:05 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

04-01-09

DUURLOOP

.Deze morgen een lange duurloop gedaan samen met Gino, Philip, Gerard en Freddy. Leuke bende aan een rustig tempo rond de  10,8 km/u. Het was nog niet zo koud als de vorige dagen, dus aangenaam loopweer. Ik heb het jaar goed kunnen inzetten met 60 km deze week. Volgende week iets minder aan tal kilometers omdat zaterdag een wedstrijd op het programma staat.

Ook heb ik een trainingsschema gevraagd aan trainer Willy zodat hij kan alles inkaderen rond de te lopen wedstrijden. Graag zou ik op zaterdag   21 februari meelopen samen met Gino in Watervliet ( 27 km) Alvast een kleine test met het oog op de marathon die gepland is in oktober  2009.

Aan alle AVR-leden die dit lezen, hopelijk zijn jullie allen aanwezig dinsdag zodat we stevig kunnen starten met het nieuwe jaar.

 

20:22 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

02-01-09

Gelukkig nieuwjaar aan allen

het jaar 2009 is goed ingezet.

Deze morgen een langzame duurloop van 1 uur ingelast. Kwestie van de kaloriën van de laatste dagen weg te werken. Rustig werd in precies 1uur1min juist 12 km afgewerkt. Niet te snel begonnen, na 12 min wat gestretched en dan rustig verder gelopen samen met Frederik Keirsebilck, die juist ook passeerde. Hij was vriendelijk zijn tempo te verlagen naar mijn tempo, ong. 11,5 km/u. Het laatste kwartier heb ik wat versneld zodat het gemiddelde 11,85 km/u werd. Niet geforceerd, het was aangenaam.

Zondag zal ik meelopen met het groepje van Gino en Philip. Hopelijk ben ik er dan ook al om 9u30. Volgende week heb ik de VM om te werken zodat ik me kan vrijmaken om de trainingen met de clubleden te kunnen meedoen. Hopelijk zijn we opnieuw zo talrijk als vorige dinsdag, altijd leuk trainen zo.

Aan alle lezers, lopers en sympathisanten, gelukkig nieuwjaar en veel loopgenot dit jaar met vele pr's!!

20:46 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |