22-02-09

WATERVLIET 27 km

Zaterdag was het zover: voor de eerste maal een afstand boven de halve marathon gelopen, zelfs op training nooit gedaan. Het hoogst aantal kms dat ik ooit gelopen heb is 22,5 km, zowat een jaar geleden. Dit heb ik  aldus gisteren kunnen vergroten tot 31 km (opwarming van 4 km meegerekend).

weer: prachtig loopweer, ong. 8° C; geen regen, geen wind, wel wind rond het kanaal.

We werden naar Watervliet gebracht door Kristof Huyghe. (we: Martin Labaere, Gino, mezelf) Langs deze weg bedank ik Kristof om ons naar Watervliet te brengen en veilig terug naar Roeselare te brengen. Iets voor 13u waren we aangekomen, ruim nog een uur voor de start, ideaal.

De opwarming zou 20min duren ,het werd iets langer, we liepen juist 4 km. We voelden dat het warm zou zijn, dus heb ik mijn loopkledij wat lichter gemaakt. Daarna wat stretchen en de start werd gegeven om ong. 14u15.

Ik had afgesproken met Gino rond de 13 km/u te starten, misschien iets lager, om dan zo lang moglijk dit tempo aan te houden. Na een kleine 3 km konden we aansluiten bij een groepje (ong. 10 lopers) die ons tempo liepen, ik kon me goed verstoppen tegen de wind net achter Gino. Iets later kwam Sandra Cauwels aansluiten (mooi t-shirt Sandra). Ze zei voor de start om de 27 km traag af te werken, maar ze zag ons (Gino en mezelf) lopen, en vervoegde ons. We hebben tot het keerpunt (13,5 km) kunnen samenlopen. Sandra zei dat ze goed zat en zou versnellen, wat ze ook deed. Ikzelf bleef op hetzelfde tempo verderlopen, omdat ik niet wist wat me nog te wachten stond na 21 km wedstrijd. Gino lostte het groepje dat intussen slechts 2 man sterk nog was; maar zei me dat ik mijn eigen tempo verder mog lopen. Alles liep gesmeerd, met 2 man zijn we samen verder gelopen aan hetzelfde tempo tot km 24. Dan heb ik wijzelijk wat vertraagd, omdat het zwaarder werd. Ondertussen hadden we verschillende lopers uit ons groepje die versneld hadden bij het keerpunt, ingehaald en ook nog andere.

Ik zou normaal nog meegekund hebben met die man, mischien nog tot het einde, maar wilde niet te diep gaan, en kon de laatste 300m nog wat versnellen om net onder de 2u05min te finishen. Op mijn GPS stond 2u04min40sec; de organisatie hield het bij 2u04min58sec.  Geen probleem, mooi net die 13 km/u als gemiddelde gehaald.

Gino eindigde juist 1 min later, had natuurlijk veel energie verspild om kop te trekken voor mij en de anderen uit ons groepje voor 13,5 km. Ook nog het feit dat hij nog maar juist 1 week genezen is, speelt zeker mee. Normaal zou Gino volgens mij mogelijks binnen kunnen zijn in 2u. Bedankt voor het hazewerk Gino, het heeft me zeker geholpen, na het keerpunt hadden we wind in de rug, dus verliep alles ietsjes gemakkelijker.

Kristof Huyghe werd knap 7° in 1u37min ; Martin Labaere werd 47° in 1u51min (ook proficiat) en Stefaan Stockman werd heel knap 21° in 1u44min.  Ook Sandra Cauwels heeft sterk doorgeduwd en haalde een gemiddelde van boven de 13,3 km/u. (eindtijd: 2u01) Sterk gedaan, Sandra!! 

Ik was aldus heel tevreden na afloop met dit resultaat, ook met het feit achteraf niet veel te voelen van de inspanning. Ook vandaag is dit het geval.

Deze morgen heb ik samen met zoontje Mathias gezwommen in het spillebad, heerlijk relaxen voor de benen, loslopen is voor morgen.

Volgende week zal ik kalmtjesaan doen, om goed te bekomen van de inspanning, de week nadien kan ik dan weer stevig trainen met de loopvriend(in)nen van AVR.     

16:00 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Mooi !! Proficiat met je wedstrijd Tom,je hebt dat heel goed gedaan.

Gepost door: anita | 22-02-09

We hebben er al van gehoord !!! (GINO!! ) super !!! Tom jong je bent wel klaar voor het grotere werk Eindhoven is nog ver maar ik durf nu reeds op jou "wedden" ...Bookmakers hou hem in de gaten !!!! proficiat ps heb nu 2 paarden om op te wedden nog een wilde merrie "anita" genaamd ;-) succes verder !!

Gepost door: Katrien | 22-02-09

Hey Tom, nog eens nen dikke proficiat met je prestatie : een ideale test met het vooruitzicht op 11 oktober hé ! Geniet nog maar eerst van een seizoen vol records want die zitten er zeker aan te komen ... Tot de volgende, groeten Stefaan
P.s. http://sandtoneindhoven.nl/

Gepost door: Stefaan Plets | 22-02-09

Watervliet Ja,Gino heeft van mij nog énen te goed om ons zo uit de wind te zetten. Ik was blij dat ik jullie zag en mocht meelopen :). Merci. Tot een volgende!!

Gepost door: sandra | 22-02-09

MOOI Knap gedaan hoor Tom...het grote werk staat op u te wachten.

Gepost door: natalie | 22-02-09

Knap.... ... mooi resultaat voor uw eerste keer !!!
Knap gedaan ...
Gwen.

Gepost door: Gwen | 22-02-09

proficiat .....tom met uw prachtige prestatie.ik had gedacht dat je nog een inzinking ging hebben
aan km 21 maar je had superbenen.je ziet het
trainingswerk van willy begint vruchten af te
werpen.na dit alles ben ik ook content.ik ga mij
prepareren voor sluis.daar ga ik er weer voor!!

Gepost door: tuyttens gino | 22-02-09

Mooie prestatie Tom. Vooral over een dergelijke afstand. Je kruissnelheid zit alvast goed. Mijn wedstrijd vandaag was geen topperke.

Gepost door: CT | 22-02-09

Proficiat met je prestatie Tom.
Je ziet dat je nog altijd verbeterd.
Die afstand voor de eerste keer afleggen en dan
nog aan een gemiddelde van 13km per uur.
Sterk, echt sterk.

Gepost door: felix | 23-02-09

sterk Amai Tom dat zijn al perstaties om u tegen te zeggen velen zullen kijken de komende weken als ze u zien lopen,en als je al je haas kan loslopen iemand als Gino amai daarvoor moet je toch goed lopen.

Gepost door: Bart | 23-02-09

klasse als je ziet wat je donderdag op training nog allemaal meeliep, en dan zo'n prestatie neerzetten, velen zouden sneuvelen. dikke welgemeende proficiat, we zijn verwonderd van uw vooruitgang, hopelijk gaat de conditie nog in stijgende lijn. veel pannenkoeken eten hé.
groetjes patje en stef.

Gepost door: patricia | 23-02-09

sterk Mooi verstandig gelopen en een sterk gemiddelde, dit is (nog) niet aan mij besteed !!

Gepost door: wim | 27-02-09

De commentaren zijn gesloten.