22-02-09

WATERVLIET 27 km

Zaterdag was het zover: voor de eerste maal een afstand boven de halve marathon gelopen, zelfs op training nooit gedaan. Het hoogst aantal kms dat ik ooit gelopen heb is 22,5 km, zowat een jaar geleden. Dit heb ik  aldus gisteren kunnen vergroten tot 31 km (opwarming van 4 km meegerekend).

weer: prachtig loopweer, ong. 8° C; geen regen, geen wind, wel wind rond het kanaal.

We werden naar Watervliet gebracht door Kristof Huyghe. (we: Martin Labaere, Gino, mezelf) Langs deze weg bedank ik Kristof om ons naar Watervliet te brengen en veilig terug naar Roeselare te brengen. Iets voor 13u waren we aangekomen, ruim nog een uur voor de start, ideaal.

De opwarming zou 20min duren ,het werd iets langer, we liepen juist 4 km. We voelden dat het warm zou zijn, dus heb ik mijn loopkledij wat lichter gemaakt. Daarna wat stretchen en de start werd gegeven om ong. 14u15.

Ik had afgesproken met Gino rond de 13 km/u te starten, misschien iets lager, om dan zo lang moglijk dit tempo aan te houden. Na een kleine 3 km konden we aansluiten bij een groepje (ong. 10 lopers) die ons tempo liepen, ik kon me goed verstoppen tegen de wind net achter Gino. Iets later kwam Sandra Cauwels aansluiten (mooi t-shirt Sandra). Ze zei voor de start om de 27 km traag af te werken, maar ze zag ons (Gino en mezelf) lopen, en vervoegde ons. We hebben tot het keerpunt (13,5 km) kunnen samenlopen. Sandra zei dat ze goed zat en zou versnellen, wat ze ook deed. Ikzelf bleef op hetzelfde tempo verderlopen, omdat ik niet wist wat me nog te wachten stond na 21 km wedstrijd. Gino lostte het groepje dat intussen slechts 2 man sterk nog was; maar zei me dat ik mijn eigen tempo verder mog lopen. Alles liep gesmeerd, met 2 man zijn we samen verder gelopen aan hetzelfde tempo tot km 24. Dan heb ik wijzelijk wat vertraagd, omdat het zwaarder werd. Ondertussen hadden we verschillende lopers uit ons groepje die versneld hadden bij het keerpunt, ingehaald en ook nog andere.

Ik zou normaal nog meegekund hebben met die man, mischien nog tot het einde, maar wilde niet te diep gaan, en kon de laatste 300m nog wat versnellen om net onder de 2u05min te finishen. Op mijn GPS stond 2u04min40sec; de organisatie hield het bij 2u04min58sec.  Geen probleem, mooi net die 13 km/u als gemiddelde gehaald.

Gino eindigde juist 1 min later, had natuurlijk veel energie verspild om kop te trekken voor mij en de anderen uit ons groepje voor 13,5 km. Ook nog het feit dat hij nog maar juist 1 week genezen is, speelt zeker mee. Normaal zou Gino volgens mij mogelijks binnen kunnen zijn in 2u. Bedankt voor het hazewerk Gino, het heeft me zeker geholpen, na het keerpunt hadden we wind in de rug, dus verliep alles ietsjes gemakkelijker.

Kristof Huyghe werd knap 7° in 1u37min ; Martin Labaere werd 47° in 1u51min (ook proficiat) en Stefaan Stockman werd heel knap 21° in 1u44min.  Ook Sandra Cauwels heeft sterk doorgeduwd en haalde een gemiddelde van boven de 13,3 km/u. (eindtijd: 2u01) Sterk gedaan, Sandra!! 

Ik was aldus heel tevreden na afloop met dit resultaat, ook met het feit achteraf niet veel te voelen van de inspanning. Ook vandaag is dit het geval.

Deze morgen heb ik samen met zoontje Mathias gezwommen in het spillebad, heerlijk relaxen voor de benen, loslopen is voor morgen.

Volgende week zal ik kalmtjesaan doen, om goed te bekomen van de inspanning, de week nadien kan ik dan weer stevig trainen met de loopvriend(in)nen van AVR.     

16:00 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

18-02-09

interval training 17 feb 09

Hele leuke en afwisselende intervaltraining, ineengestoken door trainer Willy.

Na gezamenlijke opwarming van 4 km en wat stretch-oefeningen, hebben we een mooi afwisselend programma afgewerkt.

Vooreerst tribune-werk. De trappen op en af vraagt coordinatie en versterkt de buikspieren en beenspieren. Daarna waren we vertrokken voor een versnelling van 1500m (Patricia; Anita; Johan; Phillipe en mezelf) Het was een goed tempo (15,2 km/u) waarbij de zusjes elkaar afwisselden om kop te nemen. Daarna 500m loslopen.

Het volgende was 3 rondes lopen waarbij de rechte stukken versnellend afgewerkt werden. Zo kon je ook eens naast elkaar starten. De groep bleef mooi nagenoeg samen. Intussen was Roos ook de groep komen vervoegen. Tot slot liepen we nog kortere stukken snel: 200R200L300R200L400R200L500R. Ik bleeft het tempo van Anita volgen, Patricia was telkens wat voorop, maar het was een goed tempo. Enkel halfweg  de 500m heb ik nog wat versneld, maar mocht zeker niet forceren met het oog op de wedstrijd in Watervliet komende zaterdag (27 km).

Bedankt vooral aan Patricia en Anita voor het samen afwerken van de training. Het was een ideaal tempo. 

Donderdag zijn het korte versnellingen: 4 maal 400m versnellen; dit 2 maal. De eerste reeks met 400m los ertussen, de tweede reeks met 200m los ertussen. Ideaal om rustig naar zaterdag toe te werken. Voor het overige is het enkel nog wat loslopen vandaag (1u) en vrijdag (35min)

  

13:51 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

06-02-09

intervallen

2 maal deftig getraind met de clubmakkers van KAVR. Dinsdag kregen we 900R600L500R800L; en dit 4 maal naeen, voorgeschoteld. We bleven met ons groepje toch aardig boven de 15; de laatste reeks zou ik wat trager aan doen, maar beet toch door om niet te lossen. Ik was achteraf blij dat ik doorzette tot het einde.

Het was een stevige training voor ieder van ons: Marnix; Gino; Anita; Patrik; Phillipe en mezelf. Het niveau van ieder is duidelijk aan het stijgen.

Donderdag hadden we kortere afstanden: 12 maal 300 m snel en tussenin 200m loslopen. De eerste 300m was de traagste: 1min11 ; daarna redelijk constant afgetikt na 1min06. Sterk was dat nagenoeg iedereen meekon aan dit tempo, ook sterk getraind van Anita vond ik. Het zal niet lang meer duren eer ze haar niveau van vorig jaar terug zal hebben. De laatste 3 series hebben we gelopen in 1min03 (17,1 km/u). Gino vond dan zijn juiste ritme terug en kon aantikken op juist 1 min. Chapeau, maat!!

Ik was blij vandaag wat rustig aan te kunnen lopen. Ik heb 50 min losgelopen in het sterrebos, zo'n 9,4 km afgelegd. (11,3 km/u). Normaal volgen dit weekend nog een rustige duurloop van 1u en nog een van 1u30.

   

20:19 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |