21-03-09

BRUGGENLOOP TE WIJNENDALE

Eerste lentedag in het jaar; mooi zonnig weer, lichte wind.

De bruggenloop in Wijnendale was over een afstand van 12,5 km. We waren toegekomen om 14u10. De wedstrijd was om 15u30. Dus ruim de tijd om in te schrijven en op te warmen. Ik warmde op samen met Gert Luyckx, toffe kerel. We liepen rustig (11,8 km/u) een 3,5 km. Dan wat lichtere kledij aangetrokken en wat gestretched.

Dan de start om 15u30. Ik vroeg aan Stefaan aan welke snelheid hij startte. Niet te vlug, geen zorgen maken. We startten samen en liepen aan een tempo van 14,4 km/u. Dat vond ik toch al redelijk vlug, maar het verliep zeer vlot, de ademhaling was zeer rustig. Na de kleine toer van 1,6 km vertraagde hij iets, zei me dat ik mijn eigen tempo mocht lopen. Ik bleef dezelfde snelheid aanhouden en de gemiddelde snelheid bedroeg bij het ingaan van de laatste 3,6 km : 14,38 km/u. Ik had al regelmatig heel wat lopers kunnen bijhalen, zag dat ik bij dit tempo steeds dichter naderde, besloot aldus om te proberen een ietsje te versnellen. Dit ging wonderbaarlijk goed en Kristien zei me dat ik reeds heel dicht naderde van Gert. Ook zoontje Mathias had me al heel goed aangepord en gesteund. Ook trouwens bedankt aan Gwen en Karim voor het komen suporteren, blij jullie nog  eens terug te zien. Op ongeveer 2,5 km van het einde zag ik Gert lopen en de afstand verkleinde. Tot op 1,5 km van het einde, toen bleef die dezelfde, dus hij versnelde ook. Op die manier haalde ik nog enkele lopers in, op de laatste 500m nog een die wilde aanklampen. Ik wist dat ik hem niet mocht terug laten komen met de kans in de sprint een plaats te verliezen, zodat ik nog flink doorgaf.

Samengevat: heel gelijkmatig gelopen wedstrijd, ge-eindigd in 51 min 08sec over de 12,5 km. Dit is aldus een gemiddelde van 14,6 km/u. Dit haalde ik zelfs niet op een vlak parcours over 10 km. Dus zeker een PR!!

Heel blij dus met dit resultaat en zeker gemotiveerd om sterk te blijven presteren. De 3 wedstrijden dit jaar zijn tot dusver zeer sterk geweest. Dit heb ik ook te danken aan de AVR-copains die met me trainen, bedankt daarvoor.

Na de wedstrijd heb ik nog zo'n 3,5 km losgelopen, Mathias heeft me vergezeld op zijn step. 

22:29 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

proficiat ......tom met deze schitterende uitslag.onthoud
goed mijn woorden,je gaat nog mooie resultaten
neerzetten.daarbij zou ik je heel graag mee helpen.niet overdrijven met je garmin,en gewoon
naar je hartslag en ook wel eens op het gevoel lopen.

Gepost door: tuyttens gino | 21-03-09

Super.... .... super goed gelopen !!! Je zag er iedere ronde goed uit , dus een dikke proficiat met je puike prestatie !!!
Grtzzz Gwen & Karim.

Gepost door: Gwen | 22-03-09

content Ik ben heel content voor jou, proficiat met deze mooie prestatie!!! Op naar het volgende PR!!

Gepost door: sandra | 22-03-09

knap gelopen hey tom,
proficiat met je wedstrijd gisteren in wijnendale.
je liep een mooi tempo.stef kon zeker niet volgen,maar had dat ook niet verwacht.
ooit zal die 15 per uur wel volgen.
groetjes patje en stef

Gepost door: patricia | 22-03-09

Goed gelopen van je Tom je zette een mooie prestatie neer.
PS ik heb vandaag je truitje gekregen van de webloglopers en zal de je bezorgen.

Gepost door: Bart | 22-03-09

Samen sterker Goed gelopen Tom. Ik had beter wat trager gestart en bij jou gebleven. Nu moesten we een groot gedeelte van de wedstrijd alleen lopen. Samen zouden we er zeker nog een aantal seconden afgedaan hebben.

Gepost door: Gert | 23-03-09

sterk je bent zeer goed bezig. mooi je tempo kunnen aanhouden. op naar de 15km/uur. Dit jaar lukt dit zeker voor je, als een profatleet opwarmen en uitlopen en goede trainingen : sterk

Gepost door: wim | 23-03-09

Hey Tom,
Proficiat met uw prestatie.
Die 15 gemiddeld ligt zeker in uw bereik.
Je PR wordt nog enkele keren gebroken die jaar mits geen tegenslagen.
Tot de volgende training :)

Gepost door: felix | 23-03-09

Wat een mooie prestatie zeg. Proficiat.

Gepost door: natalie | 23-03-09

Knap je hebt een hele mooie wedstrijd gelopen Tom,knap gedaan.Doe zo verder.

Gepost door: anita | 24-03-09

De commentaren zijn gesloten.