21-03-09

BRUGGENLOOP TE WIJNENDALE

Eerste lentedag in het jaar; mooi zonnig weer, lichte wind.

De bruggenloop in Wijnendale was over een afstand van 12,5 km. We waren toegekomen om 14u10. De wedstrijd was om 15u30. Dus ruim de tijd om in te schrijven en op te warmen. Ik warmde op samen met Gert Luyckx, toffe kerel. We liepen rustig (11,8 km/u) een 3,5 km. Dan wat lichtere kledij aangetrokken en wat gestretched.

Dan de start om 15u30. Ik vroeg aan Stefaan aan welke snelheid hij startte. Niet te vlug, geen zorgen maken. We startten samen en liepen aan een tempo van 14,4 km/u. Dat vond ik toch al redelijk vlug, maar het verliep zeer vlot, de ademhaling was zeer rustig. Na de kleine toer van 1,6 km vertraagde hij iets, zei me dat ik mijn eigen tempo mocht lopen. Ik bleef dezelfde snelheid aanhouden en de gemiddelde snelheid bedroeg bij het ingaan van de laatste 3,6 km : 14,38 km/u. Ik had al regelmatig heel wat lopers kunnen bijhalen, zag dat ik bij dit tempo steeds dichter naderde, besloot aldus om te proberen een ietsje te versnellen. Dit ging wonderbaarlijk goed en Kristien zei me dat ik reeds heel dicht naderde van Gert. Ook zoontje Mathias had me al heel goed aangepord en gesteund. Ook trouwens bedankt aan Gwen en Karim voor het komen suporteren, blij jullie nog  eens terug te zien. Op ongeveer 2,5 km van het einde zag ik Gert lopen en de afstand verkleinde. Tot op 1,5 km van het einde, toen bleef die dezelfde, dus hij versnelde ook. Op die manier haalde ik nog enkele lopers in, op de laatste 500m nog een die wilde aanklampen. Ik wist dat ik hem niet mocht terug laten komen met de kans in de sprint een plaats te verliezen, zodat ik nog flink doorgaf.

Samengevat: heel gelijkmatig gelopen wedstrijd, ge-eindigd in 51 min 08sec over de 12,5 km. Dit is aldus een gemiddelde van 14,6 km/u. Dit haalde ik zelfs niet op een vlak parcours over 10 km. Dus zeker een PR!!

Heel blij dus met dit resultaat en zeker gemotiveerd om sterk te blijven presteren. De 3 wedstrijden dit jaar zijn tot dusver zeer sterk geweest. Dit heb ik ook te danken aan de AVR-copains die met me trainen, bedankt daarvoor.

Na de wedstrijd heb ik nog zo'n 3,5 km losgelopen, Mathias heeft me vergezeld op zijn step. 

22:29 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

17-03-09

Aanpassing programma

Deze avond heb ik beslist om mijn wedstrijd voor zaterdag niet in Eernegem te lopen, maar wel in Wijnendale (Torhout): de Bruggenloop. De afstand is 12,5 km en naar het schijnt is het een leuker parcours. Mede ook het feit dat Patricia en Stefaan ook deelnemen doen me deze beslissing nemen. Stefaan kan misschien op deze manier haas spelen voor me om me de 15 qua snelheid zo dicht mogelijk te laten benaderen.

Nu nog eens vlug nakijken op de website van de wedstrijd: www.bruggenloop.be

Programma voor de rest van de week: woensdag niets, donderdag loslopen: 50 min en vrijdag loslopen: 35 min.

 

  

21:19 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-03-09

LENTELOOPJES

Zaterdag 14 maart:

heerlijk loopweer, ideaal voor een duurloop van ong 1 uur. De temp was iets boven de 10 ° dus al goed  voor korte broek, heerlijk!  Na ong 20 minuten wat gestretched, en verder vertrokken door het sterrebos. Het tempo lag iets onder de 12 km/u; maar na het stretchen was dat toch wel 12 km/u. Tien minuten na het stretchen kwam ik Nicolas Mullier tegen, gezamenlijk hebben we nog een half uur aan hetzelfde tempo gelopen.

Zondag 15 maart:

opnieuw zonnig loopweer, goede temperatuur voor korte broek. Rond 9 u vertrok ik om een goed uur te lopen. In het sterrebos kwam ik nog 3 loopvrienden tegen, zodat we gezamenlijk konden lopen voor ong. 1u25min. Na een klein half uur heb ik wat gestretched, de anderen liepen verder. Het was het moment om een goede km door te geven, de hartslag ging tot de omslagpols, na een kleine 5 minuten was ik weer bij hen. De laatste 3 km hebben we versneld, zodat Felix en mezelf aan een mooi tempo konden eindigen na 16,5 km. (gemiddelde rond de 11,5 km/u)

Planning voor volgende week: maandag een uurtje loslopen (rond 11,5 km/u)

dinsdag intervaltraining met de AVR-vriend(in)nen. Woensdag een 50 minuten loslopen, donderdag ook 50 minuten loslopen en vrijdag 35 minuten loslopen. Zaterdag kijk ik al uit om de kasseiloop te lopen in Eernegem. Afspraak in Eernegem om 15u15. Doel is om bij goede weersomstandigheden de snelheid van 15 km/u vol te houden tot de finish.

  

16:00 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-03-09

interval-trainingen

dinsdag 3 maart

op het programma stond: 8 maal 500R300L

we liepen deze oefening met 3 samen: Patrick en Wim vergezelden me. Ieder om beurt namen we kop, dit doe ik niet zoveel, was wel leuk. De eerste 500m liepen we in  1min58. Iets boven de 15 km/u dus, iedere volgende versnelling gingen we ietsje sneller, de laatste mocht ik kop nemen, nam van de gelegenheid gebruik om een goed door te zetten, ons algemeen gemiddelde voor de 5 versnellingen samen was 15,6 km/u. We waren allen best tevreden.

Woensdag heb ik een klein uurtje losgelopen, nergens last van.

Donderdag 5 maart

op het programma stond: 5 maal 1200R800L

we liepen deze oefening met 6 samen: Veerle, Patrik , Gino, Paricia en Anita vergezelden me. De 2 zusjes namen afwisselend kop, aan een goed tempo. Zeer gelijkmatig, de versnellingen waren ongeveer allen even vlug: 4min46, 4min44,4min41,4min44, 4min44.

Zeer leuke oefeningen deze week, vrijdag was rustdag.

Bedankt an de AVR-vrienden voor de leuke trainingen samen.   

17:01 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-03-09

HEERLIJK LENTELOOPJE

zaterdag 28 februari

op bezoek bij schoonbroer en schoonzus in Geluveld. In de namiddag babysit voor de 4 kinderen samen met schoonbroer, intussen werd zijn digitaal box voor digitaal TV geinstalleerd. Om 17u kwam dan toch nog wat ontspanning: een duurloopje door het prachtige landschap van Geluveld. Een aanrader, echt waar.

Mijn schoonbroer kent natuurlijk Geluveld op zijn duim, dus was hij zo goed om al fietsend me te begeleiden door dit mooie landschap. Eerst 20 min rustig gelopen, gemiddeld aan 11,7 km/u. Dan in het bos wat gestretched. Geen bospoeperTong uitsteken te bespeuren, het was nog niet donker, dan rustig voortgezet.

Het parcours was over vele open vlaktes, van lichte hellingen tot redelijk zware, maar niet te lang, goed om de benen nog wat te versterken, bij de hellingen ging de hartslag tot ong 170, maar zakte vlug, dus dat zat goed.

Op het einde nog eens over de brug boven de autostrade en dan richting kerk Geluveld, in totaal 12km300 aan gemiddelde van 12,1 km/u. Mooie training, eens een ander parcours, dus is het vandaag rustig loslopen om dinsdag klaar te zijn voor de intervaltrainingen.Lachen

Bedankt Wim voor de begeleiding, dit zullen we meermaals moeten doen, groeten.

10:42 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |