04-04-09

DWARS DOOR WERVIK

DWARS DOOR WERVIK  4 april 2009

weer: 12° C; weinig wind, met andere woorden: ideaal loopweer.

We waren aangekomen bij de inschrijvingen om 13u50. Mathias moest lopen om 14u15; de 500m in de categorie 7 tot 9 jaar. Hij is 8 jaar en startte snel wat ik hem gezegd had, als derde. Op het laatste deel, een kleine 200m van het einde, zei ik hem te versnellen omdat het einde in zicht was; deed hij ook en eindigde knap op een mooie 10° plaats op 64 deelnemers; sommigen dus ouder dan hem. Een mooie medaille herinnert hem aan deze leuke loopdag.

Wij moesten pas om 15u45 starten voor 13,6 km. Rond 15u startten Patrik, Gino, Nathalie en mezelf voor het losloopwerk, 1 ronde van het parcours in omgekeerde richting. Verliep vlot en we voelden dat het warmer was dan aanvankelijk gedacht. Rond 15u25 was het loslopen ge-eindigd en konden we nog wat stretchen en onze wedstrijdkledij aantrekken. Gino sprak nogmaals af om te hazen en niet te snel te starten de eerste 2 rondes.

Bij de start kon ik echter mijn haas Gino niet echt volgen oftewel zou ik al serieus forceren. Dus verstandelijk niet gedaan, maar mooi gevolgd met Patrik en Nathalie. We liepen in het begin zo'n 14,6 km/u, redelijk snel dus. Na 1 ronde was Nathalie wat achterop geraakt en besloot Patrik om me te helpen aan een snelle tijd te komen. Hij zei me net achter hem te nestelen en niet proberen in te halen, wat ik ook deed. Hij heeft dan ook veel ervaring, pakken meer dan ikzelf. Ons gemiddelde liep van 14,35 tot 14,56 km/u bij aanvang van de laatste ronde, ik zei hem niet meer te versnellen, maar toch versnelden we nog iets. Ik kon nog volgen tot we de laatste maal langs de Leie liepen, moest ik even enkele meters laten. Een klein tussen sprintje maakte dat weer goed, toen nog een kleine helling, kon ik opnieuw makkelijk mee. Daarna nog een 500m vlak en mocht van hem nog versnellen, doe ik niet zo graag als je geholpen bent van begin tot einde om dan op het einde hem nog te kloppen, maar het was geen probleem.

Resultaat: de beoogde eindtijd van 58 min ruimschoots gehaald: aangekomen in tijd van 56min37sec. Op mijn GPS was de gelopen snelheid 14,67 km/u. De gelopen afstand bedroeg namelijk 13,85 km. Vergelijking met 2 weken geleden in Wijeendale: gemiddelde snelheid op mijn GPS van 14,46 km/u over een afstand van 12,33 km. De weersomstandigheden waren dezelfde maar nu waren er grotere delen bergop. Dus besluit: opnieuw een verbetering van mijn PR!! Vorig jaar beste tijd op 10 km was 41min 50 (14,4 km/u)

De conditie gaat dus nog crescendo, vandaag zeker dank aan Patrik om me te begeleiden tijdens de volledige wedstrijd, Gino is nu eenmaal nog iets te vlug voor me. Zeer goede eindtijd trouwens van Gino die niet voluit is gegaan. Nathalie haalde net haar doelstelling van 1u niet, 30 sec erover.    

21:06 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Mooi resultaat. Volgend jaar vrees ik ook voor Wervik te zullen kiezen ...

Gepost door: CT | 04-04-09

Amai.... Goed gelopen. De afstand is daar wel iestke minder of 13,5 km. Verleden jaar met de GARMIN afgelopen ! Toch ne mooie tijd !! Ik kijk al uit naar je marathon... tegen dat 't spel eindigd loopte aan 18km/h... Kejt !!! Want met joene gps is zal 'twel 50 km zijn...
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 04-04-09

sorry .....copain.maar bij het startschot ben ik gewoon
meegelopen met de meute om niet te vallen en zo.toen ik omkeek bij het indraaien naar de leie
zag ik u volgen op zo een 50m.ik dacht bij mezelf wat doe ik wachten of meegaan.ik had zo een goed gevoel in mijn benen dat ik gekozen heb voor het laatste.sorry nogmaals.maar je hebt dat heel goed gedaan met patrick.ik denk dat patrick beter kan hazen dan ik.jullie hebben toch ook een supertijd gelopen.train zo verder man en je
gaat nog sneller lopen.de volgende keer in de lakosta lopen we onze eigen koers en je zal zien
dat we ons aan mekaar gaan optrekken.maar ik denk vandaag dat we als ploeg in het totaal fan
tastisch gedaan hebben.tot morgen misschien!!

Gepost door: tuyttens gino | 04-04-09

Proficiat!! Het was mooi om te zien (alhoewel ik moest wennen aan je rode weblogtruitje en je zo soms te laat opmerkte, sorry). Sterke tijd hoor want op dit parcours worden niet veel goeie tijden gelopen normaal. Je conditie is prima!!

Gepost door: sandra | 05-04-09

Weer goed gelopen Tom. Veel gelijk gehad om
het niet in't begin te forceren. Jezelf voelen is toch aangewezen. En toch weer een uitstekende
tijd.

Gepost door: felix | 05-04-09

Knap Je hebt een super knappe wedstrijd gelopen Tom,je mag zeker niet klagen over je conditie,die is top.

Gepost door: anita | 06-04-09

Wat een mooi wedstrijd heb jij gelopen zeg...en alweer een PR. Proficiat.

Gepost door: natalie | 06-04-09

knap tom, zoals verwacht opnieuw een super-wedstrijd gelopen. waar dit allemaal zal eindigen weet niemand, maar de groeimarge is er nog.
groetjes, patje en stef

Gepost door: patricia | 07-04-09

wat... een super wedstrijd, een dikke proficiat

Gepost door: anja | 08-04-09

De commentaren zijn gesloten.