24-04-09

Roeselare

DWARS OVER DE MANDEL

6 dagen na de halve marathon van Lakosta, stond in Roeselare de dwars door de mandel geprogrammeerd.

Dit is een wedstrijd over 10 km, na de wedstrijd bleek de juiste afstand te zijn: 9km845m.

Tijdens de opwarming, samen met Patrik, Willy, Veerle, Stefaan voelden de benen echt goed aan. Er stond echter nogal wat tegenwind maar weinig stijgende stukken. Een goed parcours om een toptijd neer te zetten.

De start was om 19u30. Gelukkig, want dan was de warmte al wat verminderd. Ideale temperaturen om te lopen. Ik nam me voor om opnieuw het spoor van Patrik te volgen en te zien waar we uitkwamen. Het doel was om de 15 km/u te halen.

Patrik zei de wedstrijd samen met Veerle te lopen en dat ik mijn eigen wedstrijd mocht lopen. Zijn aanvangstempo was echter zeer hoog, namelijk 16,1 km/u. De eerste 2 km liep ik zo'n 30 m achter hen maar kon toch naderen. Ik bleef bij hen, samen met nog 2 AVR-lopers oa ook Stefaan Denorme. Na 1 ronde vertraagde Patrik iets samen met Veerle, zodat Stefaan en ik samen met nog andere lopers wat voorop liepen. Na de tweede ronde was het gemiddelde van snelheid 15,8 km/u, toen nam Stefaan over en kon ik enkel aanklampen. De laatste km heb ik een beetje moeten lossen maar kon de schade beperken tot 4 sec. We hebben regelmatig lopers kunnen bijhalen en zagen Gino in de verte. We liepen alle 3 (Gino, Stefaan en ik) een beresterke wedstrijd. De eindtijd van Stefaan was 37min17; die van Gino was 37min19 en van mij 37 min 21. We hebben daarbij een gemiddelde snelheid gehaald van 15,81 km/u. Je moet niet vragen dat ik zeer tevreden was, ook zoontje Mathias en vrouwtje Kristien waren verwonderd van deze prestatie. Patrik en Veerle hadden niet veel terrein verloren, ze kwamen aan zo'n 50 sec achter ons. Volgens enkelen was mijn plaats de 47°. Dit zal ik nog moeten nakijken op de website van dwaroverdemandel.

Opnieuw een PR dus, omgerekend naar 10 km is dit 38min01sec. Mijn vorige beste tijd op 10 km was 41min50. Dit jaar kan al niet meer stuk, ik heb felicitaties mogen ontvangen van Gino, supertof van hem. We zullen samen, ook met de andere AVR-leden nog sterke prestaties leveren, daar ben ik nu wel overtuig van.

Vermelden dat Frederik Keirsebilck de 3° ge-eindigd is, super gewoon. Ook een aangename babbel gehad met Katrien Rogiers, mooie tips gekregen over de hotels in Eindhoven, we zullen weldra boeken.

22:39 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Knap... ... gelopen zeg. Alles onder controle !!!
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 25-04-09

Proficiat Tom met je schitterende PR!

Gepost door: Tiny | 25-04-09

dit is wel héél knap gelopen zeg. nen dikke proficiat hoor.

Gepost door: natalie | 25-04-09

Verpulveren ... nomen ze zoiets . Blijkbaar zaten alle omstandigheden goed . De trainingen zijn van grote kwaliteit dat is zeker . Nu genieten en verder plannen ! En een dikke proficiat

Gepost door: Kristien en ivan | 25-04-09

proficiat .....copain.we zijn wat aan het prepareren he dit jaar.ik kan het soms ook niet geloven.onze
trainer willy is een superman.wat gaan we nog allemale meemaken.daar is maar een woord voor
SUPER!!!!!!

Gepost door: tuyttens gino | 25-04-09

Super Je hebt er weer een sterke prestatie opzitten hé Tom,knap gedaan en wat een mooie tijd zeg.

Gepost door: anita | 25-04-09

Mooi resultaat De progressie blijft duren. Nu proberen te consolideren om dan terug een stap verder te zetten. Normaal wou ik ook starten te Roeselare maar er kwam een kink in de kabel.

Gepost door: CT | 25-04-09

Je hebt een mooie prestatie neergezet Tom,je liep vrij makkelijk je kon het zo zien.

Gepost door: Bart | 25-04-09

samen sterk hey tom, het seizoen kan al niet meer stuk. eindelijk boven de 15 op de 10 km, en hoe. stef zei dat je super was, en was blij te kunnen volgen. maar eens hij de meet ruikt, is hij bijna niet meer te houden.
tot dinsdag, patje en stef

Gepost door: patricia | 26-04-09

15,8 km/u ????? Proficiat met je prestatie maar ik denk toch dat rekening houdend met je vorige wedstrijden dat die snelheid niet volledig klopt !
Je gemiddelde snelheid is normaal 14,5km/u terwijl je nu als bij wonder 15,8km/u loopt , er zou toch al een belletje moeten gaan rinkelen en beseffen dat die afstand van je laatste wedstrijd helemaal NIET klopt !!! Wees eerlijk met jezelf en maak jezelf geen blaasjes wijs !!!

Mvg

Ivan.

Gepost door: Ivan | 27-04-09

inderdaad de AVR mannen en vrouwen zijn zeer sterk bezig, goede trainingen en veel talent. Proficiat met weer een sterke prestatie. Ik ben jammer genoeg "maar" een simpel olifantje met een klein motortje !!!

Gepost door: wim | 27-04-09

@ivan Met alle respect voor je redenering, ik maak mijn verslagen over mijn loopwedstrijden redelijk consequent op, naar mijn mening.
Ik baseer me hiervoor op mijn Geonaute GPS. Misschien geeft hij niet exact de juiste snelheid weer, maar je kan wel vergelijkingen maken als je steeds dezelfde GPS gebruikt!
In Wervik gaf die snelheid 14,67 aan over een afstand van 13,6 km. Daar waren ook hellingen die 4 maal moesten overwonnen worden. Het parcours in Roeselare was vlak en volgens mijn GPS 9,845 km. Bovendien strandde ik op 7 sec van Gino die over 10 km zeker boven de 15,5 km/u kan lopen.
Uw reactie is aldus ongepast en ik zal er ook geen rekening mee houden.
De toon is ook volledig anders als bij de overige lopers die reageerden.

Gepost door: Tom Hoornaert | 27-04-09

Sorry als m’n toonaard wat verkeerd overkwam , het was zeker de bedoeling niet.
Kijk Tom , ik wil je zeker niet kwetsen of ontmoedigen maar bij 90% van de stratenlopen klopt de afstand niet , en geloof me als ik zeg dat die in Roeselare ook niet klopt . Ik heb gesproken met iemand van de organisatie en die vertelde me dat de echte afstand +/- 9,2 km is. Dus als we even realistisch zijn weten we ook allebei dat je geen 15,8 km/u gelopen hebt , misschien wel aan 14,8 km/u maar zeker niet veel meer.
Vertrouw ook geen 100% op je GPS want vooral als je in de straten loopt is de ontvangst ver van optimaal. Het klinkt ook niet echt realistisch als een loper opeens op een lange afstand 1 km/u sneller loopt dan voorheen op een gelijkaardige afstand , ik weet niet of je een trainer hebt maar vraag het maar eens aan hem en die zal wel zeggen wat aanneembaar is en wat niet !
In ieder geval veel succes voor de volgende wedstrijd , die hopelijk zal uitwijzen hoe snel je wel effectief loopt.

Mvg
Ivan D.

Gepost door: Ivan | 29-04-09

De commentaren zijn gesloten.