16-05-09

REMBERTCORRIDA TORHOUT

TORHOUT

 

WEER:  regenachtig en vooral nogal winderig.

 

De start was om 20u voor een wedstrijd over 10 km. We vertrokken reeds om iets na 18u om eerst AVR-loopmaat Gino op te pikken. Rond 18u15 waren we goed weg. Reeds iets voor 19u waren we aan de inschrijving van de loopwedstrijd. Dus ruimschoots de tijd om wat bij te praten met de andere AVRvrienden. (Martin,Johan, Frederick, Thijs, trainer Willy) Ook kwam ik reeds Gert Luyckx en Sandra Cauwels tegen waarmee ik afgesproken had om samen te starten.

Rond 19u15 hebben we losgelopen op de piste voor 3 km en erna nog een tweetal versnellingen gedaan. Het was nogal frisjes dus besliste ik om onder het wedstrijdtruitje een extra truitje aan te trekken. Dat bleek achteraf een goede keuze te zijn.

Rond 19u50 stond ik reeds aan de start en vond vrij snel Sandra en Gert terug. We startten stipt om 20u. Het was niet eenvoudig om beide meestarters bij te benen, het duurde totdat we 1,8 km gelopen hadden dat ik Sandra kon bijbenen. Ze zei dat het te vlug was en zei me door te gaan, wat verder voorop zag ik reeds Gert lopen. Ook Gino was niet ver voorop, zo wist ik dat mijn tempo goed was (ong. 15,4 km/u). De afstand tussen Gino, Gert en mezelf bleef ongeveer gelijk. Ik dacht eerst om te proberen tot bij hen te lopen maar wist dat de laatste 3 km tegen wind was en was bang teveel energie te verspillen in de eerste kms.

Naar het einde toe heb ik niet veel moeten vertragen en ben aldus gefinished met een gemiddelde snelheid van 15,23 km/u. Vergelijking met vorig jaar: snelheid van 14,4 km/u. Toen had ik over de exact 10 km lange wedstrijd 41min58s nodig, nu slechts 39min24s. De weersomstandigheden waren toen ook veel beter. Ik heb Gert en Gino niet meer kunnen bijbenen maar de verschillen zijn klein (Gert: 39min15s en Gino 39min10s)  De conditie is aldus best ok. Min doelstelling om 39min te lopen is dus gehaald.

Ook de ander AVR-maten hebben een zeer goede wedstrijd gelopen (moet nog eens nakijken op de uitslag). Ook Sandra mag met haar tijd van 40min30 best tevreden zijn als je zware benen hebt.

Ook na de wedstrijd hebben we leuk nagepraat, oa ook met Katrien Rogiers en Wim de Olifant. Succes Wim voor je wedstrijd vandaag in Oostende, die 14 km/u zal heus wel eens komen, wie weet vandaag al.

Volgende wedstrijd de dwars door de zilten in Roeselare op 27 mei; ook Gert zou aanwezig zijn en Gino. Dus opnieuw proberen om met zijn drieën een goede tijd neer te zetten. We zijn heus geen concurrenten van elkaar, we trekken ons aan elkaar op. Zo moet het zijn, vind ik.  

10:56 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

dikke proficiat heb het allemaal zien gebeuren, had je gezien tijdens de wedstrijd, heb je nog proberen op te zoeken na de aankomst, maar niet meer gevonden. U heeft een prachtig wedstrijd gelopen met een hele mooi tijd, nogmaals een dikke proficiat

Gepost door: anja | 16-05-09

meer dan ok opnieuw boven de 15, dus weeral sterk gelopen. denk dat je in de zilten over een haasje kan beschikken, stef doet daar altijd mee, maar zal nog zien indien hij doorloopt of een snelle duurloop doet. eerste ronde haast hij voor een zijn trainingsmaatje die de 3,5 loopt.
groetjes patje en stef

Gepost door: patricia | 16-05-09

Er komt ... een mooie zomer aan . Met een truitje minder aan zul je nog scherpe tijden lopen . De conditie zit goed , blijven houden zo !

Gepost door: Kristien en ivan | 17-05-09

aan mekaar gewaagd we zijn inderdaad aan mekaar gewaagd en ik denk dat het aan de zilten wat makkelijker is om bij mekaar te blijven... Vorig jaar kon ik daar met moeite (en met steun van haas Johan Beton) maar net onder het uur blijven. Dit jaar zal er nog een beetje afmoeten hé...

Gepost door: gert | 17-05-09

sterk blijkbaar zit er iets in de AVR trainingen waardoor jullie allemaal goed lopen ! Ook heel aangenaam om eens een praatje te maken nadien. Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen !

Gepost door: wim | 17-05-09

Knap gelopoen hoor Tom...wat een vooruitgang met vorig jaar. Nen dikken proficiat.

Gepost door: natalie | 17-05-09

Knap Je hebt terug een knappe prestatie neergezet Tom,knap gelopen.Op naar je volgende wedstrijd.

Gepost door: anita | 18-05-09

De commentaren zijn gesloten.