27-06-09

Sint-Pieters KUURNE

SINT-PIETERS  KUURNE  (15 km)

vrijdag 26 juni 2009

weer: onweerachtig, lichte wind, aangename looptemperatuur

de opwarming gebeurde samen met AVR-clubmaten Patricia en Gino. De benen voelden meteen goed aan, we warmden op aan een tempo van 12 km/u. We hebben zo'n 3 km opgewarmd. Dan het gebruikelijke stretchen en nog wat bijkletsen tot de start om 20u. Doel: binnen het uur finishen. Tijd vorig jaar: 1u04min06sec.

Vlak na de start kwam Patricia bij me lopen, ze mocht toch niet voluit gaan, omdat ze zondag nog een sterke 10 km wil lopen op de piste. Ze wou enkel de eerste plaats bij de seniors vasthouden, dus was mijn tempo ruim voldoende hiervoor. Zonder af te spreken dus een zeer sterke haas voor mij, ook voor het eerst een wedstrijd gelopen  met constant een motard in de buurt om de eerste dame bij te volgen (eigenlijk liep ze constant op de tweede plaats algemeen). Het was wel eens leuk om op die manier te lopen, het tempo was ruim 15 km/u in de eerste ronde van 5 km.  We passeerden de start en finish lijn na 19min30s. Dus we waren op schema. In de tweede ronde vertraagde mijn tempo, maar niet veel. Regelmatig konden we lopers inhalen wat goed was voor het vertrouwen. Echter, nog steeds dezelfde fout die ik maak, constant naar die GPS staren om te controleren of ik niet vertraag. Volgende  wedstrijd loop ik zonder GPS maar met hartslagmeter. Na twee rondes passeerden we de finish aan een tijd van 39min30s. Dus hadden we nog over om binnen het uur te zijn. De ademhaling bleef goed, nu en dan eens wat snellere hartslag, maar dat ging. De laatste ronde heeft niemand ons voorbijgestoken, hebben we volgens mij nog een drietal lopers bijgehaald, eentje liep nog op kleine afstand voor ons. Op de laatste rechte lijn versnelde ik nog, maar zag de andere ook versnellen, Patricia zei dat we op deze manier binnen het uur zouden binnen komen, wat warempel nog gelukt is ook!!  Gefinished in een tijd van 59min  42sec. (snelheid 15,08 km/u). Gevolg: nieuw PR op de 15 km. (besttijd verbeterd met 4min24sec) Prachtig resultaat gewoon.

Na aangekomen te zijn heb ik onmiddellijk Patricia bedankt om me te begeleiden de ganse wedstrijd door, prachtig van haar. Ze  had ook haar eerste plaats bij de seniors beet, Gino had een tijd van 58min12sec; uitstekend gedaan.

Na de wedstrijd zijn we met zijn drieën loslopen voor zo'n 2 km, het was heerlijk na zo'n leuke wedstrijd. Bedankt aan de vele suporters langs het parcours (Anita, Bart, Sandra en nog enkele die ik niet van naam ken), altijd leuk om aangemoedigd te worden.

Na het loslopen hebben Gino en ik ons wat verfrisd en droge kledij aangedaan. Toen bekeken we de uitslag: Gino werd 8° in zijn categorie, viel in de prijzen dus. Ikzelf werd verdorie 9° in mijn categorie, net buiten de prijzen en 4 sec te traag om 8° te zijn.  Ja zo dus net nog 15 euro aan mijn neus voorbij, maar dit kon de pret echt niet bederven hoor.

Volgende wedstrijd: vrijdag 3 juli: Conterdamloop in Oostende om 19u30 (10,5 km)  

10:40 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

proficiat .....tom met uw mooie uitslag en tijd.je zult nog wel eens in de prijzen vallen.vrijdagavond in oostende gaan we er weer tegenaan.

Gepost door: tuyttens gino | 27-06-09

prachtige wedstrijd gelopen hoor...proficiat.

Gepost door: natalie | 28-06-09

Proficiat!! Van harte proficiat, je bent in goeie forme, messcherp zoals we zeggen :). Doe zo verder!

Gepost door: sandra | 28-06-09

Dubbel dikke kus ! voor je prestaie! super jong !

Gepost door: Katrien | 28-06-09

Mooi Terug een mooie wedstrijd gelopen Tom,doe zo verder.

Gepost door: anita | 29-06-09

knap we hebben dat goed gedaan in kuurne.
was blij dak eens iemand kon helpen.
jammer voor die 8ste plaats, maar dat komt nog wel.
groetjes patje

Gepost door: patricia | 02-07-09

De commentaren zijn gesloten.