27-06-09

Sint-Pieters KUURNE

SINT-PIETERS  KUURNE  (15 km)

vrijdag 26 juni 2009

weer: onweerachtig, lichte wind, aangename looptemperatuur

de opwarming gebeurde samen met AVR-clubmaten Patricia en Gino. De benen voelden meteen goed aan, we warmden op aan een tempo van 12 km/u. We hebben zo'n 3 km opgewarmd. Dan het gebruikelijke stretchen en nog wat bijkletsen tot de start om 20u. Doel: binnen het uur finishen. Tijd vorig jaar: 1u04min06sec.

Vlak na de start kwam Patricia bij me lopen, ze mocht toch niet voluit gaan, omdat ze zondag nog een sterke 10 km wil lopen op de piste. Ze wou enkel de eerste plaats bij de seniors vasthouden, dus was mijn tempo ruim voldoende hiervoor. Zonder af te spreken dus een zeer sterke haas voor mij, ook voor het eerst een wedstrijd gelopen  met constant een motard in de buurt om de eerste dame bij te volgen (eigenlijk liep ze constant op de tweede plaats algemeen). Het was wel eens leuk om op die manier te lopen, het tempo was ruim 15 km/u in de eerste ronde van 5 km.  We passeerden de start en finish lijn na 19min30s. Dus we waren op schema. In de tweede ronde vertraagde mijn tempo, maar niet veel. Regelmatig konden we lopers inhalen wat goed was voor het vertrouwen. Echter, nog steeds dezelfde fout die ik maak, constant naar die GPS staren om te controleren of ik niet vertraag. Volgende  wedstrijd loop ik zonder GPS maar met hartslagmeter. Na twee rondes passeerden we de finish aan een tijd van 39min30s. Dus hadden we nog over om binnen het uur te zijn. De ademhaling bleef goed, nu en dan eens wat snellere hartslag, maar dat ging. De laatste ronde heeft niemand ons voorbijgestoken, hebben we volgens mij nog een drietal lopers bijgehaald, eentje liep nog op kleine afstand voor ons. Op de laatste rechte lijn versnelde ik nog, maar zag de andere ook versnellen, Patricia zei dat we op deze manier binnen het uur zouden binnen komen, wat warempel nog gelukt is ook!!  Gefinished in een tijd van 59min  42sec. (snelheid 15,08 km/u). Gevolg: nieuw PR op de 15 km. (besttijd verbeterd met 4min24sec) Prachtig resultaat gewoon.

Na aangekomen te zijn heb ik onmiddellijk Patricia bedankt om me te begeleiden de ganse wedstrijd door, prachtig van haar. Ze  had ook haar eerste plaats bij de seniors beet, Gino had een tijd van 58min12sec; uitstekend gedaan.

Na de wedstrijd zijn we met zijn drieën loslopen voor zo'n 2 km, het was heerlijk na zo'n leuke wedstrijd. Bedankt aan de vele suporters langs het parcours (Anita, Bart, Sandra en nog enkele die ik niet van naam ken), altijd leuk om aangemoedigd te worden.

Na het loslopen hebben Gino en ik ons wat verfrisd en droge kledij aangedaan. Toen bekeken we de uitslag: Gino werd 8° in zijn categorie, viel in de prijzen dus. Ikzelf werd verdorie 9° in mijn categorie, net buiten de prijzen en 4 sec te traag om 8° te zijn.  Ja zo dus net nog 15 euro aan mijn neus voorbij, maar dit kon de pret echt niet bederven hoor.

Volgende wedstrijd: vrijdag 3 juli: Conterdamloop in Oostende om 19u30 (10,5 km)  

10:40 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

14-06-09

McBride Run (halve marathon)

McBride Run  (Ieper - Poperinge halve marathon)

zondag 14 juni 2009, start om 10u.

weer: regenachtig, ideale temperatuur om te lopen

Tijdens de autorit naar Ieper was het goed aan het regenen, voor mij echter geen probleem, ik loop graag in de regen, veel beter dan in de warmte. Bij het startschot was de regen trouwens voorlopig voorbij. De doelstelling was om tempo 14,3 km/u te proberen. Hiervoor zou een eindtijd bekomen zijn van 1u28min.

De start verliep vlekkeloos: al in de eerste km vond ik mijn tempo van 14,35 km/u. Ik had het gezelschap van verschillende lopers die toch 1 voor 1 vertraagden zodat ik van ze wegliep. Een loper kon lang volgen (tot ong halfweg) en had een eindtijd van 1u30 op het oog. Het was blijkbaar toch iets te vlug voor hem want ik heb hem niet meer terug gezien. Na 6 km kon mijn fietsende begeleider een eerste maal naast mij komen rijden: Felix Timperman (bedankt voor de steun en de drank die je aangaf) Hij is ook een keer komen piepen bij zijn broer Carlos en bij mijnen copain Gino om eventueel ook drank aan te bieden. Ik heb er toch een grote hulp aangehad zodat ik kon doorbijten. De laatste 6 km begon ik wat te vertragen, maar kon me toch vastbijten aan een gemiddelde van 14,21 km/u dat stand hield tot het einde. Toen ik aankwam in Poperinge aan de finish zag ik de klok net over de 1u30 gaan. (1u30min12sec) Toen ik echter op mijn GPS keek zag ik de gelopen afstand 21,33 km. Nog een ander persoon met GPS, die volgens hem zeer juist werkt, gaf aan dat de afstand zelfs 21,4 km zou zijn. Nu volgens mij toch een 200m over de afstand van 21,095 km.

Ik was wel dik tevreden over mijn prestatie, een gemiddelde toch van 14,21. Vergelijking met de vorige halve marathon (Lakosta in april dit jaar): toen had ik een crono van 1u29min30sec. De gemiddelde snelheid op de GPS was toen echter 13,92 km/u. Bleek toen ook dat de afstand 20,7 km bedroeg. Een verschil van ruim 600m met deze van nu. Mag ik toch stellen dat er opnieuw verbetering is en aldus een NIEUW PR gelopen werd. JOEPIE!!!!!

Zeker dank aan mijn vrouwtje en zoontje Mathias om te supporteren, niet te vergeten ook Patricia en Stefaan, Anita en Bart, Felix, Kimberly en degenen die ik vergeten ben.

    

19:01 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

09-06-09

Op naar Ieper - Poperinge

intervaltraining

Deze avond stond intervaltraining op het programma:

na het loslopen van 4 km en wat stretchen volgden een 4tal deboulees. Daarna begon de training: 2 maal :  300R300L  -  600R600L  -  400R400L  -  1000R1000L.

Ik nestelde me, zoals gewoonlijk, in het groepje van Patrick en Kimberly, ook Philip was erbij. Gino, Patricia en oa Martin en Koen waren het snellere groepje. Ze zijn toch iets te rap voor mij.  Het was een goed opgebouwde training waarbij de snelheid opnieuw bij elke oefening geleidelijk omhoog ging. De laatste 1000m heb ik afgeduwd op net 16 km/u.  Zeker niet geforceerd, goede voorbereiding voor zondag. Donderdag doen we nog een kleine interval, vrijdag en zaterdag volgt nog vooral wat losloopwerk. 

Als het weer meezit zondag ga ik om onder de 1u30min te eindigen in Poperinge. We zullen zien, de tijd van vorig jaar moet zeker beter (1u39min).

   

20:59 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |