22-07-09

21 JULI STRATENLOOP ROESELARE

21 JULI  STRATENLOOP

plaats:  Roeselare

weer: zeer warm, zwoel, onweerachtig

Om 18u30 was de start van deze wedstrijd, afstand zou 15 km zijn. Een betere schattting is wellicht 14,280 km. Rond 17u45 begon ik met mijn opwarming, een toertje verkennen om te zien hoe de wind zat en het parcours te kennen. Deze liep ik met de GPS om de afstand te kunnen inschatten. Een ronde bleek aldus 2,850 km te zijn; echter na de vijfde ronde was het ongeveer nog een 200m doorlopen tot de finish.

Ik had me voorgenomen om de wedstrijd in het spoor van Veerle (lid AVR) te lopen, maar ze was vandaag toch wel iets te sterk voor me. Bij de start ging ik mee met Patrik, Stefaan, Carlos en we kwamen redelijk vlug tot bij Veerle. Na de eerste ronde versnelde ze echter nog wat zodat ik alleen bleef bij haar maar op het einde van de tweede ronde heb ik ze moeten laten gaan. Ik voelde al dat de warmte me parten zou spelen, ik was ook niet echt fris aan de start verschenen. (haag scheren, twee dagen na elkaar) Mijn hartslag was de hele wedstrijd rond de 186; wat ook zo was in Oostende met gelijkaardige temperatuur. Hoger durfde ik niet te gaan, mede dat de afstand toch redelijk veel was. Stefaan was nooit ver achter me en na 3 en een halve ronde was hij tot bij mij gekomen, we bleven samen tot het einde van die ronde. Toen was ook Patrik, die zijn wedstrijd blijkbaar zeer goed verdeeld had, ook tot bij ons. Hij kon  nog vlugger en vlug waren Patrik en Stefaan voorop, ook Stefaan moest iets verder de rol lossen. Toch was ik niet in staat opnieuw bij Stefaan te komen. Ik ben wel tevreden dat ik kon doorbijten tot het einde en rond dezelfde hartslag bleef. Vorig jaar had ik allang wat gewandeld en opnieuw geprobeerd te starten met lopen. De laatste 350 m versnelde ik wat tot hartslag 191. Wat me verbaasde was dat ik dit nog redelijk gemakkelijk volhield tot het einde. Ik ging over de finish na 1u0min59sec. Dit was zo'n 24 sec na Stefaan en 59sec na Patrik. Ik was achteraf uiterst moe, dit had ik nog niet meegemaakt. Toch ben ik uiteindelijk tevreden met dit gemiddelde van ong. 14 km/u. Het was opnieuw een goede oefening.

Carlos eindigde een minuutje na mij, maar had ziek geweest. Dit zit uiteraard nog een tijdje in je lichaam. Toch ook goed doorgezet van hem. Ja en Felix schitterde opnieuw, zeker geen last van de warmte, hij eindigde na 54min op de dertiende plaats. Mijn plaats was trouwens plaats 41. Veerle was volgens mij de 26°. Uiteraard was ze hiermee de eerste dame, proficiat aan haar.

Bedankt voor de vele suporters langs het parcours, het was heerlijk lopen als je voortdurend de aanmoedigingen hoort. (oa. Anita, Patricia, vrouw van Patrik, Gwen (bedankt voor het aangeven van het water); Wim Dewitte,  en de vele die ik nog vergeten ben)

 

18:35 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

waar kan men deze resultaten bekijken?

Gepost door: simon | 22-07-09

resultaat 15km loop http://www.flacroeselare.be/Documenten/21%20juli%202009/Stratenloop%2015km.pdf

Respect om in het onweer te gaan lopen. Ik had nog getwijfeld om de jogging van 6km te lopen maar wijselijk gepast ...

Gepost door: Carlos | 22-07-09

weersomstandigheden Het was inderdaad heel lastig weer om in te lopen. Heel knappe tijd in zo'n weer. Als training kan dit zeker tellen!!!! Doe zo voort!

Gepost door: sandra | 22-07-09

Warmte was niet echt een probleem voor me. Als bakker ben ik wel iets gewend. Toch de eerste ronde afgezien tot ik in mijn eigen ritme kwam. Daarna liep het steeds beter. De laatste ronde iets verzwakt. Gebrek aan trainingskilometers, die afstand niet gewoon. Toch weer een gezellige dag met de AVR-leden meegemaakt. Proficiaat aan allen.

Gepost door: felix | 23-07-09

Tevreden Je mag zeker tevreden zijn hoor Tom ondanks de warme weeromstandigheden heb je toch een knappe wesdstrijd gelopen.

Gepost door: anita | 23-07-09

gedeelde smart halve smart allé blijkbaar was ik niet alleen die het lastig had. Toen ik thuiskwam zag ik dat mijn hartslag gepiekt had tot 222. Ik wist niet eens dat een hart zelfs zo snel kon kloppen. Ofwel had mijn horloge ook last van de onweersdreiging/warmte.
Neen, toch goed gelopen hoor, Tom ... ik kon je absoluut niet volgen. Ik twijfelde ook om even te wandelen ... maar het is altijd goed als we het karakter kunnen aanscherpen... zo blijft er nog iets positiefs hangen. Tot de volgende dan maar.

Gepost door: Carlos Deprez | 23-07-09

knap een knappe prestatie tom in dit warme weer.
er was niet veel zuurstof in de lucht.
groetjes patje

Gepost door: patricia | 23-07-09

Prachtig gelopen ik heb eens andere oorden opgezocht maar voor mij kwam er niet meer uit dan een slakkegang

Gepost door: Geert Ryckaert | 23-07-09

... Hele mooie prestatie, Tom!
Knappe tijd!

Tot later,
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 25-07-09

Mooi... ... mooie tijd in zo'n omstandigheden.
Graag gedaan , het was nodig water te geven. Wel te weinig in zo'n weer. Maar ja das Roeselare... toch niet zo'n denderende organisatie.
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 25-07-09

warm weer toch proficiat tom met deze prestatie.in warm weer lopen is geen lachertje.het kan alleen je sterke wilskracht beamen.nog veel succes met je marathonvoorbereiding,enne de lange duurlopen gaan we samen doen he.we zullen er ons wel door slaan door die lange lastige 10 weken.tot dinsdag op de training!!

Gepost door: tuyttens gino | 01-08-09

De commentaren zijn gesloten.