22-07-09

21 JULI STRATENLOOP ROESELARE

21 JULI  STRATENLOOP

plaats:  Roeselare

weer: zeer warm, zwoel, onweerachtig

Om 18u30 was de start van deze wedstrijd, afstand zou 15 km zijn. Een betere schattting is wellicht 14,280 km. Rond 17u45 begon ik met mijn opwarming, een toertje verkennen om te zien hoe de wind zat en het parcours te kennen. Deze liep ik met de GPS om de afstand te kunnen inschatten. Een ronde bleek aldus 2,850 km te zijn; echter na de vijfde ronde was het ongeveer nog een 200m doorlopen tot de finish.

Ik had me voorgenomen om de wedstrijd in het spoor van Veerle (lid AVR) te lopen, maar ze was vandaag toch wel iets te sterk voor me. Bij de start ging ik mee met Patrik, Stefaan, Carlos en we kwamen redelijk vlug tot bij Veerle. Na de eerste ronde versnelde ze echter nog wat zodat ik alleen bleef bij haar maar op het einde van de tweede ronde heb ik ze moeten laten gaan. Ik voelde al dat de warmte me parten zou spelen, ik was ook niet echt fris aan de start verschenen. (haag scheren, twee dagen na elkaar) Mijn hartslag was de hele wedstrijd rond de 186; wat ook zo was in Oostende met gelijkaardige temperatuur. Hoger durfde ik niet te gaan, mede dat de afstand toch redelijk veel was. Stefaan was nooit ver achter me en na 3 en een halve ronde was hij tot bij mij gekomen, we bleven samen tot het einde van die ronde. Toen was ook Patrik, die zijn wedstrijd blijkbaar zeer goed verdeeld had, ook tot bij ons. Hij kon  nog vlugger en vlug waren Patrik en Stefaan voorop, ook Stefaan moest iets verder de rol lossen. Toch was ik niet in staat opnieuw bij Stefaan te komen. Ik ben wel tevreden dat ik kon doorbijten tot het einde en rond dezelfde hartslag bleef. Vorig jaar had ik allang wat gewandeld en opnieuw geprobeerd te starten met lopen. De laatste 350 m versnelde ik wat tot hartslag 191. Wat me verbaasde was dat ik dit nog redelijk gemakkelijk volhield tot het einde. Ik ging over de finish na 1u0min59sec. Dit was zo'n 24 sec na Stefaan en 59sec na Patrik. Ik was achteraf uiterst moe, dit had ik nog niet meegemaakt. Toch ben ik uiteindelijk tevreden met dit gemiddelde van ong. 14 km/u. Het was opnieuw een goede oefening.

Carlos eindigde een minuutje na mij, maar had ziek geweest. Dit zit uiteraard nog een tijdje in je lichaam. Toch ook goed doorgezet van hem. Ja en Felix schitterde opnieuw, zeker geen last van de warmte, hij eindigde na 54min op de dertiende plaats. Mijn plaats was trouwens plaats 41. Veerle was volgens mij de 26°. Uiteraard was ze hiermee de eerste dame, proficiat aan haar.

Bedankt voor de vele suporters langs het parcours, het was heerlijk lopen als je voortdurend de aanmoedigingen hoort. (oa. Anita, Patricia, vrouw van Patrik, Gwen (bedankt voor het aangeven van het water); Wim Dewitte,  en de vele die ik nog vergeten ben)

 

18:35 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

17-07-09

interval training deel 2

vrijdag 17 juli

de tweede interval training stond vandaag gepland, gelukkig heel wat frisser weer dan dinsdag want het programma vandaag  was niet van de poes:

3 maal 3000R met tussen in 1600m loslopen. Samen met het opwarmen, deboulees en loslopen goed voor 19 km.

De opwarming verliep vlot, dan wat water gedronken, gestretched en de 4 deboulees afgewerkt. Mijn overslagpols is momenteel 173. Dus heb ik de eerste 3000m afgewerkt aan een polsslag van  om en bij de 168. In werkelijkheid verliep die tussen 164 en 170. Er was een redelijke wind maar aangenaam lopen. Het verliep vlot, deze hartslag is vol te houden. De eerste serie was ge-eindigd na 11min58sec (15,1 km/u).

De tweede versnelling van 3000m heb ik aan exact dezelfde hartslag afgewerkt. Zoals verwacht was de snelheid iets trager, afgeklokt na 12min10sec (14,8 km/u). De derde versnelling ben ik rond de overslagpols gebleven tot 2000m , dan ben ik erboven gegaan tot 182. Deze verliep ook goed en ben zeker niet diep moeten gaan, een goede training dus. Na 11min54sec was de derde versnelling van 3000m afgelopen. (15,2 km/u).

Zaterdag staat een uurtje loslopen op het programma. Dit is goed voor zo'n goede 11 km. Samengeteld voor deze week kom ik precies aan 100 km. Een goede week voor de marathon training dus, volgende week is het wat rustiger.

Zondag in de voormiddag 45 min loslopen, in de namiddag 1u15min loslopen. Maandag rustdag en dinsdag de wedstrijd in Roeselare (ong. 13,5 km) . De rest van de week zal kalmer zijn.

12:32 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-07-09

interval

interval training

dinsdag 14 juli:  intervaltraining. Op het programma stond 6 maal 1000R600L. Begint al aardig op een training voor een marathon te lijken. We zijn geen 13 weken meer verwijderd van D-day. Ik moet zeggen, het begint toch aardig te kriebelen.

Vandaag liep alles vlot, het was wel redeljk warm waardoor de hartslag bij de laatste 2 versnellingen serieus de hoogte in ging. Trouwens het waren ook de snelste. De eerste versnelling was afgewerkt in 4min01s. De tweede na 3min59s. De derde na 3min57s, de vierde na 3min55s. Dan de vijfde was de snelste: 3min51s. De laatste was afgewerkt na 3min56s. Toch blij met deze tijden in zo'n weer, en niet echt in het rood gegaan. Met het loslopen voor en na de training heb ik alweer 18 km in de benen.

De kogel is door de kerk: ik heb me ingeschreven voor de wedstrijd in Roeselare op 21 juli. Officieel 15 km maar het blijkt dat het ong 14 km is.

Maar eerst vrijdag nog een interval training die kan tellen: 3 maal 3000m.

12:39 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-07-09

KONTERDAMLOOP OOSTENDE

KONTERDAMLOOP  OOSTENDE

vrijdag 3 juli :  plaats konterdam, grens Oostende - Zandvoorde

weer: vrij warm, winderig,

parcours: grotendeels vlak, enkele venijnige hellingen, 3 maal brugje over

We waren ruim een uur voor de start aangekomen bij de startplaats. Tijd genoeg dus om in te schrijven en borstnummer 130 af te halen. Het weer was aangenaam voor de toeschouwers toch aan de warme kant. Voorlopig waren geen bekenden te zien, toen ik aan de opwarming begon, rond 18u50. Na 20 min loslopen deed ik mijn wedstrijdtruitje aan en nog wat stretchoefeningen. Het was inderdaad nog redelijk warm, had ik gevoeld tijdens de opwarming. Tien minuten voor de start kwam ik Wim de Olifant (Tyvaert) tegen, , nog vlug een babbeltje geslaan en klaar voor de start.

Ik had zoals voorgenomen geen GPS aan, enkel de hartslagmeter. Met dit weer gaat de hartslag redelijk vlug omhoog, vlak na de start was dit reeds  zo, redelijk vlug aan mijn overslagpols van 175. Maar het liep gemakkelijk en zo begon ik aan een inhaalrace. Na de eerste ronde van 3,5 km was de harslag reeds 182; zag toen een groepje van een kleine 10 man voor me lopen en beetje bij beetje kwam ik erbij, vanaf dan was de hartslag 186, maar het was te doen, een voor een haalde ik die groep bij, die ook uiteen viel, ik had een goed gevoel tijdens de wedstrijd, was gerust in de snelheid, ik was blij dat ik de GPS niet aanhad, voorbij de finish keek ik zelfs niet naar de klok, bij het ingaan van de laatste ronde. De hartslag bleef ik in de gaten houden dat die rond de 186-188 ging, zo kon ik nu en dan een loper bijhalen , soms liepen ook een twee tot drie lopers van me weg, maar wilde niet boven de 190 komen. Tijdens de laatste bocht kwam ik bij een loper van de Olifant (loopclub Oostende) maar die had het in de gaten, zijn versnelling was er te veel aan, maar kon toch de schade beperken, de hartslag ging de laatste 300m tot 192; maar kon volhouden en eindigde in een tijd van 42min15sec. Ik was superblij zo dicht bij de 15 km/u te komen met dit parcours en vooral bij deze toch warme omstandigheden. De plaats was 45° op 302. (dames en heren samengerekend, de dames liepen 2 rondes, dus 7 km).   Ik besefte dat dit geen parcours was om een PR te lopen, daarbij het is niet zo dat je steeds een PR  loopt, ik heb er dit jaar toch al enkele behaald, dus dik tevreden over mijn prestaties voor deze eerste 6 maanden van het jaar.

Volgende geplande wedstrijd: di 21 juli in Roeselare (10 km)  of Bekegem (15 km).    

10:40 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |