23-08-09

MARATHON - TRAININGEN DEEL 3

Maandag 17 aug. was de gebruikelijk rustdag.

Dinsdag 18 aug. was een intervaltraining met de AVR-makkers. Eerst natuurlijk 4 km loslopen, stretchen en de gebruikelijke 4 deboulees. De oefening was lastig: 5' - 4' - 3' - 2' - 1' - 2' - 3' - 4' - 5'  Ridem. Dus na de ene minuut versnellen volgt 1 min. loslopen, dan 2 minuten versnellen, enz. De tijd dat je losloopt is dus kleiner dan de tijd dat je versnelt. Bovendien is dit naar het einde van de oefening toe, de vermoeidheid begint parten te spelen. We deden de oefening samen: Carlos, Patricia, Veerle, Stefaan en mezelf. Leuk trouwens om nog eens samen te trainen met Carlos, geleden van onze volley - tijd. De training verliep vlot, niettegenstaande het warme weer. Alle versnellingen gingen boven de 15 km/u, sommige zelfs dicht bij de 16. De laatste 5 min heb ik boven mijn overslagpols gegaan om een 1200m te kunnen overbruggen. Goede training dus. Daarna hebben we 3 km losgelopen, goed voor een training van 20 km.

Woensdag 19 aug. heb ik 1u05min losgelopen in het sterrebos, de zusjes Patje en Anita waren er ook, een goede 11 km/u mag ook eens, heel rustig door het warme weer trouwens.

Donderdag 20 aug. opnieuw een zware intervaltraining: 10 maal 800m versnellen met ertussen 400m loslopen. De opwarming gebeurde samen met copain Gino, we hadden afgesproken om reeds om 16u30 te starten, omdat het opnieuw een lange training was. 4 km loslopen, stretchen en 4 deboulees. De oefening hebben we mooi verdeeld, ieder om beurt kop trekken, Gino nam de eerste voor zijn rekening. Zo gingen de versnellingen in een tijd tussen 3min04 en 3min10s. Opnieuw mooie snelheden dus, zonder in het rood te gaan. Enkel opnieuw de laatste was over de overslagpols, de laatste 300m. Nadien hebben we rustig de 4 km losgelopen. Goed voor een training van opnieuw 20 km.

De vrijdag 21 aug. moest ik normaal 10 km loslopen, maar de zaterdag kon ik niet lopen, heb dan de oef. van zaterdag naar vrijdag gebracht: 15 km loslopen, ik had 1u14min nodig, de hartslag mooi onder controle. Ik was heel tevreden dat die 2 interval trainingen goed verteerd waren.

Zondag 23 aug. opnieuw een lange duurloop, voor de tweede maal 3u. We hadden afgesproken bij het huis van Veerle om samen te lopen: Gino, Patricia, Martin, Veerle en mezelf. Stefaan fietste mee om drank aan te geven, evenals een vriendin van Veerle. Bedankt voor de begeleiding, ook bedankt aan de loopmakkers van AVR om samen te trainen, zo gaat alles vlotter. Gino had het vandaag lastig, hij had ook nog een wedstrijd van 15 km in de benen, van zat. avond, een lastige koers. Dat was dus normaal, toch maar mooi de 3u uitgelopen. Er is stevig doorgetrokken bij de terugkeer van onze route; we hebben vanuit Beveren naar het jaagpad gelopen tot aan de sluis van Ooigem. (net geen 18 km) De gemiddelde snelheid aan dit punt was 11,7 km/u. Bij terugkomst aan het huis van Veerle hebben we nog een klein toertje rond de wijk gelopen om de 3u vol te maken. Na 3u04min hadden we een goede 37 km gelopen, snelheid ong. 12,1 km/u. Volgens mij niet aangeraden om dit iedere week te doen, maar het ging echt vlot moet ik zeggen, was totaal niet moe na afloop. Nadien hebben we nog wat recuperatiedrank gedronken en Veerle zorgde voor heerlijke koffie en broodjes, hmm......

20:53 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Mooie duurloop hebben jullie gezamelijk gedaan vandaag...goed zo.

Gepost door: natalie | 23-08-09

welk doel voor eindhoven? Ik weet niet welke eindtijd jij in eindhoven wil lopen, maar als ik dit zo zie, zal je zeker onder de 3u10 gaan.
Mijn tijd in A'pen was 3u12 en ik liep geen enkele 30'er sneller dan 5'10''/km. Jij zit nog veel vroeger in je voorbereiding en staat al een heel stuk verder. Zie dat je niet over je top bent binnen 7 weken hé.
(maar je trainer zal er wel veel meer verstand van hebben dan ik, en dus zal het wel in orde komen in eindhoven...)

Gepost door: gert | 24-08-09

goe bezig ja Tom, goed bezig zou ik zeggen. Ik sluit mij volledig aan bij Gert, met een tijd onder de 3.15. Hopelijk ben je inderdaad niet te vlug in vorm, maar Willy zal dat wel goed gepland hebben!
Jammer dat je copain het voor bekeken houdt, maar binnen de AVR zitten gelukkig nog genoeg afstandlopers om samen mee te trainen. Greetz,

Gepost door: Carlos Deprez | 24-08-09

Ja hallo, super prestaties en dat zijn nog maar trainingen ;-) Ik kan daar enkel van dromen, wie weet tegen dat ik zo oud ben als jij lukt me dat misschien ook wel :p:p Veel succes met je voorbereidingen verder : ik ben blij voor je dat alles prima verloopt so far ! Geniet er verder van, groetjes

Gepost door: Stefaan | 25-08-09

... Mooie trainingen...
Tot morgen?
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 26-08-09

sterk sterk bezig Tom ! Dat gaat de zeer goede kant op. Hopelijk kan je deze lijn doortrekken en in Eindhoven een super prestatie neerzetten. Groetjes aan iedereen !

Gepost door: wim | 28-08-09

De commentaren zijn gesloten.