03-10-09

HALVE MARATHON KUURNE

NIEUW  PR !!!

Het is een tijdje geleden maar gisteren was het opnieuw zover: nieuw persoonlijk record, ditmaal op de halve marathon.

Rond 17u30 hadden we afgesproken met Carlos D. om samen te vertrekken richting Kuurne. Hij kwam bij ons thuis samen met Roeland, ook Felix en Gino gingen mee, zodat we met zijn vijven supergemotiveerd richting Kuurne konden.

Rond 18u10 kwamen we aan te Kuurne, naar de tent voor de inschrijving, dan naar de kleedkamers, iets erna konden we loslopen voor een 2,5 km.  Het voelde nog redelijk warm aan, we beslisten om te lopen enkel in singlet. Intussen hadden we ook Elie,Johny,  Veerle V. en Patrik J. gezien. (9 AVR-leden dus). Iets na  19u15 gingen we naar de startplaats, we konden een startplaats bemachtigen redelijk vooraan. Na het startschot was het toch opletten om niet te vallen en de voet niet te verzwikken, zo dicht bij de marathon (11 okt.) zou nu wel heel jammer zijn.

 

De eerste km zocht ik mijn juiste snelheid, kwam Patrik tegen, we wensten elkaar nog succes met de wedstrijd, we waren vertrokken. Heerlijk loopweer, ik heb er echt van genoten. Algauw merkte ik op de GPS een snelheid van 14,8 km/u; maar de ademhaling was zeer rustig. Dus besliste ik op dit elan door te gaan, na de aanloopronde en de eerste ronde van 5 km, was de tijd net onder de 25min; redelijk vlug dus. Intussen gaf de GPS reeds snelheid aan van 14,93 km/u.  Op het parcours leuke aanmoedigingen van oa Patricia en Stefaan, ook nog van anderen die ik niet herkende. Ik kreeg kippevel toen ik na de eerste volle ronde de aankomstplaats passeerde, wist toen al dat het een hele sterke halve marathon zou worden. Na de tweede ronde haalde ik Gino bij, zei hem samen te lopen maar hij was tevreden dat we reeds na 45min op 10 km van de streep waren. Dus bleef ik mijn eigen tempo volgen , tot mijn verbazing gaf de GPS soms zelfs iets boven de 15 km/u aan; maar alles bleef vlot verlopen. Zelfs in de laatste ronde moest ik niet tot het uiterste gaan. Ik vertraagde practisch niets; de gemiddelde snelheid volgens de GPS was 14,9 km/u. De afstand was echter iets overdreven (21,5 km). De juiste snelheid was dan ook 14,6 km/u. Ik kwam aan na juist 1u27min02sec. Heel tevreden dus met dit dikke PR. Maar liefst 3 min beter dan het vorige in McBride juni dit jaar. Ook proficiat aan Veerle die met steken te kampen had de laatste ronde (1u26min25s); Felix met zijn eerste halve marathon: 1u22min24s !!  En dan ook een pr voor Carlos en Roeland (1u24min30s). Gino was ook tevreden met zijn 1u29min. Met andere woorden waren het 5 blije gezichten die na afloop een tweetal biertjes dronken in de tent.

Op naar volgende week zondag nu voor de belangrijkste wedstrijd dit jaar, die ik al sinds nieuwjaar in mijn hoofd heb: marathon Eindhoven. Ik kan na deze geslaagde halve marathon met veel vertrouwen gaan voor een tijd tussen 3u05min en 3u10min; we zullen zien. Alles kan, niets moet. Het is vooral kwestie van te genieten zoals gisterenavond. Deze week rustig lopen met zeker 2 rustdagen; tot loops...................  

09:21 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met uw nieuwe PR...knap gedaan.

Gepost door: natalie | 03-10-09

proficiat met uw pr , de marathon in eindhoven is wel snel na de halve vind ik , maar je zal je lichaam wel kennen . Pas op een tijd op een marathon zetten is moeilijk , pas na dertig km begint het , maar alvast veel succes !!!

Gepost door: roadrunnerke | 03-10-09

Tuuuttertuuut!! maak plaats Eindhovenaars !! Tommeke is in aantocht ! Dikke proficiat , je blaakt van topvorm !!!

Gepost door: Katrien | 03-10-09

geslaagde generale Van een geslaagde generale repetitie gesproken!
Uitstekend om met een heel goed gevoel en het zelfvertrouwen op zenith aan je belangrijkste loop van het jaar te starten. Als je volgende week het eerste deel op reserve kan lopen, haal je in het tweede deel de beloning binnen ... en zal je automatisch goed aankomen in een prima tijd. Wordt zeker een PR :-)
Loop ze, makker ... we duimen! Greetz en misschien tot morgenvroeg rond het Sterrebos.

Gepost door: Carlos Deprez | 03-10-09

knap knap knap!!! proficiat met je pr op de halve marathon.
je hebt een uitstekende wedstrijd gelopen.
groetjes patje en stef

Gepost door: patricia | 03-10-09

Je hebt terug een knappe wedstrijd gelopen Tom,proficiat.

Gepost door: anita | 04-10-09

prachtige wedstrijd gelopen Tom. Mooi ingedeeld en zeer goed uw tempo kunnen vasthouden. Dat belooft alleen maar veel goeds voor Eindhoven. Blijf erin geloven en maak uw dromen waar. Veel succes. We staan als 12de man achter u.

Gepost door: felix | 04-10-09

sterk sterk gelopen Tom, je bent meer dan klaar voor Eindhoven. Geniet maar van de sfeer en het parcours in Nederland. Ik duim voor je !

Gepost door: wim | 07-10-09

Een hele dikke proficiat met je nieuw PR!
En heel veel succes gewenst in Eindhoven!

Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 09-10-09

De commentaren zijn gesloten.