30-11-09

WESTLAANRUN

WESTLAANRUN

gisteren stond de westlaanrun op het programma, het is een wedstrijd ingericht door onze eigen club AVR; in de schaduw van de crosscup die in de namiddag plaatvindt.

Om 10u was de start voorzien, we waren reeds aanwezig om 8u50. Gino was mee met mij, algauw kwamen we Felix T. en Charline V. tegen. Rond 9u20 waren we klaar voor een opwarmronde van 3 km; het was meteen ook de verkenning van het parcours, het was enigszins anders dan vorige jaren, de juiste afstand van de wedstrijd is 9 km. (3 rondes af te leggen)  De opwarming gebeurde samen met Gino, Patrick J., Charline V., Felix T en Stefaan S. De wind was goed aanwezig en het regende lichtjes, door de vele regen van de afgelopen  dagen lag het parcours goed nat.

De start was stipt om 10u; de eerste meters zocht ik mijn tempo en liep in een groepje op zo'n 50m achter Gino. We liepen ongeveer hetzelfde tempo en stelselmatig haalden we andere lopers bij. De afstand met Gino bleef gelijk na 1 ronde; toen kwam ik bij clubmakker Koen; hij zag dat ik Gino aan het viseren was maar moest afhaken. Na anderhalve ronde kwam ik bij het groepje van Gino en we trokken samen kop, haalden nog 2 lopers bij in de laatste ronde en slechts 1 loper liep ons nog voorbij. We hielden mooi stand tot het einde en waren beiden over de meet in 36min (15 km/u).  Ik was dik tevreden met deze tijd, Gino ook. In deze weersomstandigheden en na de emotionele toestanden bij ons thuis is dit echt een opsteker.

Toen ik in de laatste ronde het wat moeilijk kreeg dacht ik aan ons lief Thomasje en kon ik weer verder. P rachtige wedstrijd ook van Charline (1° dame in 33min30) en Felix (34min); Patrick (37min); Koen; Filip; Stefaan Stockman.

Van harte bedankt aan de vele suporters, leuk als er zovele aanmoedigingen zijn.

Volgende wedstrijd: kerstcorrida Langemark (10,8 km) en erna de kerstcorrida van Tielt op 26 dec (10 km)

12:22 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |