13-12-09

kerstcorrida Langemark

Kerstcorrida langemark

zondag 13 december 2009

weer: droog, nogal koud, weinig wind, goed loopweer dus.

De opwarming gebeurde samen met AVR-leden Felix, Willy, Nathalie, Kristof en Frederick.  We liepen samen de volledige ronde die we tijdens de wedstrijd  3 maal moesten afleggen, en nog een kleine  2 km omdat de opwarming anders te vroeg zou gestopt worden. Daarna volgde de gebruikelijke stretching en het aandoen van de wedstrijdkledij.

Ik had reeds 3 maal deze corrida gelopen en telkens werd de gelopen tijd ongeveer 45min, nooit eronder. Dit jaar wilde ik rond de 42 min als tijd lopen, aangezien de weersomstandigheden moest dit binnen de mogelijkheden liggen.

De start verliep goed maar snel, al vlug liepen we in het groepje aan een snelheid van 15,7 km/u wat voor mij aan de snelle kant is. Maar we hielden lang vol, het tempo vertraagde niet te vlug, ik kon regelmatig andere lopers inhalen, dus het verliep goed. De polsslag zal rond de overslagpols gelegen hebben over de ganse wedstrijd. Na 2 van de 3 af te leggen rondes had ik 27min30sec nodig gehad. Ik lag dus binnen schema want ik had 14 min nodig per ronde om mijn doel te bereiken. In de derde ronde had ik meer moeite om het tempo te handhaven, maar halfweg kon ik toch weer wat versnellen en tot een ander groepje lopen, op het einde kon ik zelfs nog een sprintje plaatsen en finishte na  41min38sec. Mijn doel was bereikt en dus was ik superblij, achteraf bleek dat Gino niet ver achter liep, ook hij haalde de streep onder demin, super gelopen van allebei dus. Ook de andere AVR-leden hebben een goede wedstrijd gelopen.

Voor onze wedstrijd heeft zoontje Mathias de  600m gelopen en werd derde op 17 lopers, knap dus. Zijn neefje Victor van 5 jaar liep de 400m en werd   18° op 31 lopers, ook goed want er waren lopers bij van acht jaar.

21:33 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |