22-02-10

WATERVLIET 2010: 27 km

Net zoals vorig jaar had ik beslist om deel te nemen aan de 27 km in watervliet, een goede test om te weten hoe de conditie ligt.

Ook door het feit dat ik daar vorig jaar een gemiddelde had van net 13 km/u, later blijkend dat het net het tempo was van de marathon in eindhoven. Dus met de lange duurlopen te trainen kon ik het 15 km langer volhouden. Ik was benieuwd welk gemiddelde ik vandaag kon vasthouden.

Voor de start werd gemeld dat het parcours iets aangepast werd door omgezaagde bomen, we zouden niet direct langs het water lopen maar eerst een stuk (ong 1 km) naar links, dan naar rechts over de brug om zo aan de overkant langs het water te lopen. Een eindje verder over een nieuwe brug, lopen we dan aan de rechterkant van het water, zoals het parcours vorig jaar was. Het parcours was ook nu en dan nogal modderig, redelijk veel wind. Desondanks had ik me aan de start toch voorgenomen om de beoogde 2u na te streven, wat een gemiddelde van 13,5 km/u wordt.

De ondergrond was dezelfde als vorig jaar, het verschil lag hem dat het wat modderig was maar ook dat in de terugweg er dus een stuk van 1 km opnieuw tegenwind gelopen moest worden. (van km 22 naar km 23)

De start was goed, ik vond gemakkelijk een groepje om bij te lopen, want de start was al onmiddellijk tegenwind, de snelheid lag rond de 13,8 km/u. Het liep vlotjes dus bleef ik bij deze groep. Naarmate we verder in de wedstrijd kwamen zakte de snelheid een beetje, rond km 11 kon ik me wat verschuilen achter een grote loper, tot aan het keerpunt (na 14 km). Vanaf dan heb ik alleen gelopen, het was wind in de rug (enkel die ene km van 22 naar 23 km) De gemiddelde snelheid aan het keerpunt was 13,6 ; beetje bij beetje kon ik lopers inhalen en de snelheid steeg een beetje, het liep nog vlotjes. De gemiddelde snelheid kwam tot 13,7. enkel in het stukje tegenwind heb ik wat moeten minderen, dan is een loper me ingehaald, dan nog voor de laatste 4 km doorgebeten op karakter. Na 26 km zag ik op de horloge 1u55min staan, dus ik wist als ik die laatste km aan 12 km/u liep ik net binnen de 2u binnen was. Ik wilde nog wat versnellen voor die ene km maar de kracht in de benen was weg, de aankomst was in een tijd van 1u59min48sec.

Opdracht volbracht en een trots vrouwtje en zoontje mathias stonden me op te wachten, dat deed deugd. Ook ons Thomasje was bij me, zonder hem had ik dit niet gekund. Dat ben ik zeker.

Ik ben aldus benieuwd wat het wordt op 10 oktober 2010 in eindhoven, of het me lukt de marathon aan het tempo van 13,5 km/u te lopen. Ik denk dat het best is me te focussen op die snelheid en niet hoger proberen te mikken.

De volgende wedstrjd is normaal gezien op 21 maart in Sluis voor de halve marathon, het is de eerste maal dat ik daar kan meedoen, we zullen zien...

Tot loops...

10:29 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |