22-03-10

HALVE MARATHON SLUIS

HALVE  MARATHON  IN  SLUIS

Zondag 21 maart, begin van de lente, was de wedstrijd in sluis, de halve marathon, gepland. Het vertrouwen op een goede afloop was groot door de sterke trainingen met AVR en de laatst gelopen  wedstrijd in Watervliet.

We waren reeds om 11u15 aangekomen in Sluis, omdat zoontje Mathias meeliep in de kinderloop over een afstand van 1km340m. De eerste keer dat hij die afstand liep. Ik vertelde hem niet te snel te starten, heeft dit gedaan en heeft voortreffelijk gelopen, was aangekomen na 4min48sec; een twaalfde plaats over 87 deelnemers. En trots dat ik ben.

Om 13u30 was de start van de halve marathon, vooreerst wat losgelopen met Martin en Felix. We voelden reeds de wind die we moesten trotseren de laatste 3 km, we hadden een deeltje ervan genomen als losloop parcours. De zenuwen waren redelijk aanwezig maar verdwenen snel na het startschot.

Ik had afgesproken met Koenraad Coussée (ook AVR-lid) samen te starten en zien waar we zouden eindigen. Het verliep vlot, namen regelmatig van elkaar over, we zaten in een goed groepje, na ong 10 km begonnen ze wat te versnellen, kon nog wat volgen maar voelde dat ik moest iets forceren. Koenraad zei me dat ik mocht volgen, hij zou zijn eigen wedstrijd lopen. We liepen een constant tempo van 14,9 km/u.  Ik geraakte in een ander groepje dat dezelfde snelheid liep als wat ik wilde, de kilometers volgden elkaar snel op, regelmatig haalden we lopers bij die blijkbaar te snel gestart waren;   rond km 14 zag ik in de verte een dame lopen met blond haar, dacht dat het Anje Cauwels was, maar was het niet zeker. Heel lang deden we erover om tot bij haar te geraken, ik denk aan km 17. De snelheid zakte een beetje tot 14,85 km/u gemiddeld. Ze kon aardig volgen in ons groepje, de laatste 3 km liet ik het groepje voorop lopen, liep mijn eigen tempo en het tempo zakte nog een klein beetje, redelijk constant gelopen dus. De laatste km zag ik Bart staan die prachtige foto's nam van de AVR - leden. Hij porde me wat aan, zo wist de dame hoe ik heette, het was inderdaad Anje. Ze riep me om samen te eindigen, wat we ook deden, had ik het geweten konden we wat eerder samen lopen om elkaar de laatste kms nog beter te helpen. Maar de prestatie was heel goed vond ik, dacht dat de 1u27min niet meer haalbaar was maar tot mijn verbazing zag ik op de klok bij aankomst 1u26min aanduiden.

Opnieuw een pr op de halve marathon, ditmaal verbeterd met 1 minuut, rekening houdend met de wind die we goed voelden, was dit zeker heel sterk voor mij.

De nettotijd was dus juist 1u26min; betekent een gemiddelde van 14,72 km/u. Twee jaar terug haalde ik net de 14 km/u niet over 15 km. dus toch wel een stevige vooruitgang. De plaats was 143° op 815 deelnemers is dan 81,5 % achter mij gelaten, niet slecht vind ik.  Dit alles was echter niet mogelijk zonder de hulp van ons liet Thomasje*; bedankt lieve jongen!!!

 

Anje was ook blij met haar vierde plaats, ook de andere AVR-leden hebben sterk gepresteerd.  Felix deed 4 min beter dan zijn vorige besttijd, nu 1u18min !!! We waren met 11 AVR-leden voor de halve marathon, ook Anita was aanwezig met haar heel sterke prestatie op de 10 km; de conditie komt terug voor haar. Ondanks alle tegenslagen komt ze terug, heel sterk van haar. Aan Dries, Jo, Elie, Kristof, Frederick, Willy, Felix, Koenraad, Martin, Anita: proficiat met je sterke prestatie: we behaalden op de halve marathon met de club de tweede plaats.

 

 

09:07 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |