26-04-10

HALVE MARATHON LAKOSTA

Vorige week was ik wat ontgoocheld, daarom gewacht voor een verslagje tot na deze wedstrijd.

Vorige zaterdag was een wedstrijd over 10 mijl in Elsegem (Wortegem-Petegem)

De eerste warmte speelde me parten, niet gedronken, gevolg; klap na 12 km en de mooie plaats 21 werd uiteindelijk plaats 25, maar had toch doorgebeten tot het einde. Een goede training voor de wedstrijd van 24 april in Langemark; Lakosta: halve marathon van Langemark over Staden naar Kortemark.

Van enkel had ik gehoord dat het een zware wedstrijd zou worden, vond het wat raar aangezien het parcours net het omgekeerde was van vorig jaar, moesten dan redelijk lang vals plat stuk lopen voor stadenberg. Nu dus omgekeerd, ze hadden dus wel gelijk achteraf bekeken, ook door het warmere weer.

De tips van collega loopster Patricia bij AVR opgevolgd om reeds veel te drinken 's ochtends, zeker tijdens de wedstrijd. zo heb ik de klap kunnen vermijden.

Vele AVR-leden aan de start: Jo Vandorpe; Elie Hoedt; Freddy Vermeulen, Koenraad Coussée; Patricia; Johnny Verstraete. Het is altijd leuk zo te starten, het was al redelijk warm bij de start.

Samen met Koenraad gestart, we liepen net onder de 15 km per uur aan de start, het tempo was niet te snel, wel regelmatig al vals platte stukken, bleek dat dit de ganse wedstrijd door zo zou zijn. Na een 6 à 7 km bleef Koenraad wat achter, het ging te snel, had de 10km loop van Torhout de avond ervoor nog in de benen denk ik. Op de fiets naast mij voor uitstekende begeleiding Felix, moest zelf het lopen wat laten door kleine blessure. Het was een serieuze hulp, vele aanmoedigingen en regelmatig water gekregen van hem. Het tempo zakte maar niet veel, ik kon regelmatig lopers bijhalen die blijkbaar te vlug gestart waren, lang kon ik Patricia zien lopen, begeleid door haar ventje Stef. Ze had een zware strijd om de eerste plaats, begreep dat Stef liever bij haar bleef om aan te moedigen. Na 15 km kreeg ik zware benen aan de kuiten maar probeerde er niet aan de denken, veel last heb ik niet gehad van de warmte, vooral door veel te drinken. Ik was heel blij dat het zo vlot ging, vanaf  17 km was het doorbijten om niet te vertragen en lopers bij te halen. Zelf kon slechts 1 loper me bijhalen, wat bewees dat het nog stevig ging. Ik moet enkel nog mezelf kunne noppeppen om door te gaan de laatste 3 km; wat ik kon nog de laatste 500m. Maar het was de beste halve marathon die ik gelopen heb totnutoe. De tijd was 1u27min; geen pr maar gezien de omstandigheden en het parcours, een supertijd.

Nog meer: ik werd 33° op 251 gestarte lopers; slechts 13 procent was beter. Dit heb ik nog niet meegemaakt, voelde me ook sterk. De trainingen blijven renderen, ook had ik een goed gevoel bij aankomst. Geen sprake van vermoeidheid of zware benen. Ook de dag erna niet, heerlijk losgelopen zondag , een kleine 11 km.

Bedankt voor de aanmoedigingen onderweg, sommige heb ik herkend, Felix als ik iets kan terug doen, laat maar weten he. 

21:34 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |