26-06-10

SINT-PIETERS KUURNE

DWARS DOOR SINT PIETERS KUURNE

dag: vrijdag 25 juni 2010

weer: mooi weer ong 24 graden

Voor het eerst samen aan de start voor een wedstrijd met zoontje Mathias. Hij liep de 2,5 km en ik de 15 km. Rond kwart voor zeven waren we reeds in Kuurne, de wedstrijd startte om 20u.

Algauw kwamen we Patricia en Stefaan tegen, rond 19u20 begonnen we de opwarming, Mathias, Patricia en mezelf. Mathias liep ong een goeie km en wij een drietal km, is genoeg bij dit weer. Dan wat stretchen en nog wat drinken en we stonden klaar voor de wedstrijd.

Stipt om 20u was het start sein, ik zei mathias niet te snel te starten vanwege de afstand. Hij kon zichzelf niet goed bedwingen en startte pijlsnel. Na de eerte bocht kwam ik bij hem, maande hem aan kalm te doen en dat deed hij zorgvuldig. Hij is vlotjes aangekomen als 15° op 55 deelnemers en kon zelfs nog spurten; hij was het tweede kindje. Proficiat aan Mathias van een fiere papa. Zijn broertje Thomasje* zal zeker geholpen hebben en is zeker even trots op hem.

De wedstrijd voor mij is super gelopen: ik heb de raad van trainer Willy opgevolgd om in zone hartslag 175-180 te starten. De eerste kms was wat aanpassen aan dit hoge tempo maar daarna liep het vlotjes, meestal rond hartslag 180 gebleven. Ik heb mezelf ook gedwongen niet teveel te focussen op die hartslag maar het gevoel was goed. Patricia vergezelde ons groepje van 4 mede ook omdat ze toch al eerste liep als dame algemeen. Vlugger moest het niet gaan voor haar.  Op het einde van de tweede ronde liepen de twee van ons groepje wat voorop maar ik bleef mooi rond de hartslag 180 lopen. Het gevoel was goed, wilde nog niet versnellen mede door het weer, om geen terugslag te krijgen de laatste ronde. Na twee ronden was er 38min38sec voobij. Dus reeds vlugger dan vorig jaar (eindtijd 59min50sec).

De derde ronde bleven we ongeveer op dezelfde afstand van de andere twee, in onze rug voelden we steeds een loper dicht achter ons. De hartslag ging regelmatig nu naar 184 maar vanaf de laatste halve ronde hield ik er geen rekening meer mee. Ik gaf wat ik kon om dichter te komen bij de loper voor mij (raad van Felix). Patricia bleef mooi in de buurt, voor haar was er geen probleem, de tweede dame was op ruime afstand. Op het einde eventjes verkeerd gelopen (ong tiental meters) maar kon nog een mooie versnelling plaatsen de laatste km. De loper die gans de wedstrijd in de rug liep kon echter nog een betere eindsprint voorleggen, maar het kon de pret niet bederven. Eindtijd werd 58min54sec. De juiste afstand is 14,7 km. Hiermee is de grens van 15 km/u voor het eerst gehaald over de afstand van 15 km. Dit is mede door de hulp van ons lief Thomasje* gelukt. Bedankt Thomasje* !!!

 Dus opnieuw een pr over deze afstand !!  Alvast bedankt aan de vele suporters. Vrouwtje Kristien en zoontje Mathias, Felix met gans het gezin, Stefaan, Sandra Cauwels (flinke aanmoedigingen, ze waren soms nodig bedankt). Ook van Thomasje* : een extra steun voor ons.

Nog een wedstrijd komt in het vooruitzicht. Op 11 juli lopen we mee in Brugge: Start en aankomst in Jan Breydelstadion van Club Brugge. Mathias zal waarschijnlijk de kids run lopen over 1000m en ikzelf de 10 mijl. Mijn beste tijd hierop is 1u08min. We zullen zien...

Eind juli beginnen de 10 weken marathontraining: hoofddoel dit jaar is opnieuw een marathon te lopen in Eindhoven. Op 10 okober 2010. Vorig jaar heb ik een mooi debuut mogen maken in een tijd van 3u15min. Dit jaar zijn we met vele AVR-leden die naar daar trekken. Goed voor vele gezamenlijke trainingen en aanmoedigingen. Volgens mij is dit jaar een tijd van 3u05min mogelijk.

09:43 Gepost door Tom Hoornaert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

forme De forme zit goe! en het was een plezier om te supporten. Doe zo voort!!

Gepost door: sandra | 26-06-10

goed zo Dag Tom en Mathias,..
Wat zijn jullie athleten zeg,maarja jullie worden idd heel goed gesteund hé door thommasje*.
Ik vind het heel fijn voor jullie dat jullie met het lopen een uitlaatklep gevonden hebben en chapeau met de prestaties.
Liefs van ons allen

Gepost door: Ann Vanmoen | 26-06-10

knap gelopen Tom!! U doet ieder jaar beter. Twas weer plezant om te komen supporteren voor jullie.
Ps; niet teveel luisteren naar prutsers zoals ik. Uitgaan van eigen sterkte!!!

Gepost door: felix | 27-06-10

Knap Je hebt terug een knappe wedstrijd gelopen Tom,doe zo verder en je zal nog veel prs lopen.
Mathias deed het ook zeer goed.

Gepost door: anita | 01-07-10

Proficiat met je Pr!
Groetjes en succes bij je volgende wedstrijden!

Gepost door: Layla | 03-07-10

De commentaren zijn gesloten.