11-10-10

MARATHON EINDHOVEN 10 - 10 - 2010

Gisteren was het D-Day.  De tweede marathon in mijn leven stond op het programma. We vertrokken om 6u15 totbij Carlos D. Hij reed de ganse rit voor ons naar Eindhoven, we volgden daarbij de auto van Willy, onze trainer.

We waren mooi op tijd aangekomen, we hadden nog ruim andehalf uur voor de start toen we onze chip en borst + rugnummer afhaalden. Iets na 10u deden Willy en ik een korte opwarming (ong 2 km), eens rustig kijken waar het startvak B was, de temperatuur was ideaal en ook weinig wind.     

Na de opwarming waren  Stefaan D. en Koenraad Coussée ook reeds aangekomen. Koenraad ging voor 3u15; mijn tijd van vorig jaar, ikzelf ging voor 3u05min. Aan het startvak B was de snelste tijd met ballon die van 3u15; voor 3u05min was er geen, dus startte ik net iets voor die groep van de 3u15. Ik passeerde Koenraad nog en we wensten elkaar nog succes, we waren vertrokken. Algauw kon ik een groepje vinden waarbij we aan snelheid 4min19sec per km liepen, vond ik redelijk ideaal om aan eindtijd 4min23sec uit te komen. Bij deze groep die snel uitdunde ben ik gebleven tot iets over halverwege, de snelheid ging langzaam naar beneden, maar ik genoot van de wedstrijd en vele suporters langs de weg. Langzamerhand begon het moeilijker te gaan om de snelheid vast te houden, maar ik hield vol, wilde niet plooien. Aan de drankpost bij 34 km, heb ik rustig wat gewandeld om ruim te drinken en was opnieuw vertrokken, de dorst kwam vlug terug en regelmatig heb ik bij wat drankposten gewandeld om de dorst te lessen. Maar nooit veel gewandeld, vlug weer gestart en een ritme gezocht. Ik heb deze tweede marathon opnieuw volledig be-eindigd, heb karakter getoond, opgeven staat niet in mijn woordenboek.

Met de steun van vele suporters, vrouwtje en mijn twee zoontjes (mathias levendig aanwezig in Eindhoven en ons lief Thomasje* die me fel gesteund heeft) heb ik het gehaald in een tijd om nog trots op te zijn : 3u21min

Achteraf ben ik goed opgevangen geweest door mijn AVR-vrienden die alle een heel sterke prestatie gelopen hebben: proficiat Freddy, Willem, Patricia, Carlos, Willy, Koenraad.

Ik zal leren uit deze wedstrijd en mijn trainingen anders aanpakken.

09:19 Gepost door Tom Hoornaert | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

inderdaad, een tijd om fier op te zijn, Tom.
Je had wel iets beter verwacht, ik ook trouwens. Ik vond wel dat je al vrij vroeg in topvorm was. Misschien heeft dat er iets mee te maken. Ofwel gewoon een wat mindere en (te) warme dag...
Geniet van je prestatie!

Gepost door: gert | 11-10-10

ik weet dat het moeilijk is om een tijd te lopen als je geen haas hebt die voor je uit loopt. je hebt een prima wedstrijd gelopen. een marathon is een hele prestatie.
groetjes

Gepost door: patricia | 11-10-10

Hallo Tom,

Jou lieve vriendjes Robin en Anouk ,en wij natuurlijk ook zijn heel trots op jou prestatie.
Echt chapeau !!!

Liefs,Ann

Gepost door: Ann Vanmoen | 11-10-10

He Tom, toch weer knap doorgezet, heb de indruk dat er velen toch last hadden van de warmte die we niet meer gewend zijn, jammer dat je doel niet bereikt werd, maar zoals je zelf zegt, je hebt redenen genoeg om fier te zijn! Groetjes!!

Gepost door: Wendy | 12-10-10

volgend jaar zet ik de puntjes op de i

Gepost door: tom | 13-10-10

Tom, een marathon uitlopen is al een prestatie op zich.Wees zeker tevreden,velen zouden je na willen doen.

Gepost door: anita | 13-10-10

Hallo Tom, echt proficiat voor uw prestatie.
Dit is een bewijs van uw doorzettingsvermogen en daar mag je terecht fier op zijn.Het is niet aan iedereen gegeven om zulke prestatie te leveren.Thomas en de rest van de familie zijn heel fier over U.
Oma en Opa uit Ieper.

Gepost door: michel lapere | 13-10-10

heel knap hoor Tom, nen dikke proficiat.

Gepost door: natalie | 17-10-10

De commentaren zijn gesloten.