11-10-10

MARATHON EINDHOVEN 10 - 10 - 2010

Gisteren was het D-Day.  De tweede marathon in mijn leven stond op het programma. We vertrokken om 6u15 totbij Carlos D. Hij reed de ganse rit voor ons naar Eindhoven, we volgden daarbij de auto van Willy, onze trainer.

We waren mooi op tijd aangekomen, we hadden nog ruim andehalf uur voor de start toen we onze chip en borst + rugnummer afhaalden. Iets na 10u deden Willy en ik een korte opwarming (ong 2 km), eens rustig kijken waar het startvak B was, de temperatuur was ideaal en ook weinig wind.     

Na de opwarming waren  Stefaan D. en Koenraad Coussée ook reeds aangekomen. Koenraad ging voor 3u15; mijn tijd van vorig jaar, ikzelf ging voor 3u05min. Aan het startvak B was de snelste tijd met ballon die van 3u15; voor 3u05min was er geen, dus startte ik net iets voor die groep van de 3u15. Ik passeerde Koenraad nog en we wensten elkaar nog succes, we waren vertrokken. Algauw kon ik een groepje vinden waarbij we aan snelheid 4min19sec per km liepen, vond ik redelijk ideaal om aan eindtijd 4min23sec uit te komen. Bij deze groep die snel uitdunde ben ik gebleven tot iets over halverwege, de snelheid ging langzaam naar beneden, maar ik genoot van de wedstrijd en vele suporters langs de weg. Langzamerhand begon het moeilijker te gaan om de snelheid vast te houden, maar ik hield vol, wilde niet plooien. Aan de drankpost bij 34 km, heb ik rustig wat gewandeld om ruim te drinken en was opnieuw vertrokken, de dorst kwam vlug terug en regelmatig heb ik bij wat drankposten gewandeld om de dorst te lessen. Maar nooit veel gewandeld, vlug weer gestart en een ritme gezocht. Ik heb deze tweede marathon opnieuw volledig be-eindigd, heb karakter getoond, opgeven staat niet in mijn woordenboek.

Met de steun van vele suporters, vrouwtje en mijn twee zoontjes (mathias levendig aanwezig in Eindhoven en ons lief Thomasje* die me fel gesteund heeft) heb ik het gehaald in een tijd om nog trots op te zijn : 3u21min

Achteraf ben ik goed opgevangen geweest door mijn AVR-vrienden die alle een heel sterke prestatie gelopen hebben: proficiat Freddy, Willem, Patricia, Carlos, Willy, Koenraad.

Ik zal leren uit deze wedstrijd en mijn trainingen anders aanpakken.

09:19 Gepost door Tom Hoornaert | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |