16-01-11

CROSS IEPER

Vandaag 16 januari stond de cross Grote Prijs Stad IEPER op het programma, een cross en het was een serieuze cross zulle!!!

DUBBEL SUCCES!!! Jaja, zowel voor Mathias als voor mij. Ben er zeker van dat ons Thomasje* ons flink geholpen heeft, bedankt lieve jongen!!

Om 13u22 stond de wedstrijd voor Mathias op het programma: 1200m oftewel 2 rondes ploeteren over het gras van Ieper: 33 starters stonden mooi op een rij klaar om zich vuil te lopen; Mathias startte heel snel al vlug zat hij op de zesde plaats. Maar hij had sterke benen, kon zijn tempo al bij al redelijk volhouden, slechts zes lopers konden hem nog inhalen, dus een hele mooie twaalfde plaats op 33 lopers, schitterend!!!  Bedankt aan Freddy Vermeulen voor het gebruiken van de spikes van zijn dochter; Mathias was er heel blij mee.

Om 15u40 stonden 54 masters klaar om de 7 km af te ploeteren door de Ieperse grasvelden, samen met de juniores, het aantal weet ik niet. Vele AVR-leden bij de start: 9 maar liefst!!

De start verliep goed voor mij, al vlug een mooie plaats kunnen veroveren, de ademhaling was wel vlug al zeer hoog, dus was het de kwestie om vol te houden, de eerste ronde was juist 1000m; dan nog 4 rondes van 1500m. Ene loper kon me bijhalen in de loop van de eerste van de 4 rondes; maar zag hem steeds voor me lopen, hij was nooit ver voor me; naarmate de wedstrijd vorderde zag ik mijn achtervolgers op grotere afstand van me, het zat dus goed, moest toch doorbijten vooral de laatste 2 rondes op karakter door gelopen. Mede door de steun van Thomasje* en vele suporters (hoorde veel mijn naam; dat helpt enorm) is het gelukt om zelfs die ene loper die me had ingehaald, opnieuw in te halen. Dus was ik zeer tevreden over deze wedstrijd: uiteindelijk opnieuw binnen de eerste helft van de groep: plaats 26 op 54 deelnemers. Bovendien achteraf gezien nog prijzengeld: 2,5 Euro. Wie het kleine niet  eert.......

De conditie gaat dus steeds crescendo, ben tevreden, Mathias kreeg ook vele felicitaties; altijd leuk.

Het was bovendien een sterke AVR-namiddag: vele podiumplaatsen, leuk meegenomen   

20:20 Gepost door Tom Hoornaert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met je wedstrijd!!
Sterk en heel verstandig gelopen.
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 16-01-11

Proficiat..zowel voor Mathias als voor u Tom..
heel sterk gelopen...en ja hoor,Thomasje zal er zeker en vast een duwke aan gegeven hebben.

groetjes
sandra

Gepost door: sandra robeijns | 17-01-11

bedankt voor de fijne reacties

Gepost door: tom | 17-01-11

je blijft opschuiven tom, je zit nu al in de eerste helft. twas wel zwaar hé, manman.
en ook dikke proficiat aan mathias, jammer dat we net te laat waren.
patje en stef

Gepost door: patricia | 17-01-11

De commentaren zijn gesloten.