16-01-11

CROSS IEPER

Vandaag 16 januari stond de cross Grote Prijs Stad IEPER op het programma, een cross en het was een serieuze cross zulle!!!

DUBBEL SUCCES!!! Jaja, zowel voor Mathias als voor mij. Ben er zeker van dat ons Thomasje* ons flink geholpen heeft, bedankt lieve jongen!!

Om 13u22 stond de wedstrijd voor Mathias op het programma: 1200m oftewel 2 rondes ploeteren over het gras van Ieper: 33 starters stonden mooi op een rij klaar om zich vuil te lopen; Mathias startte heel snel al vlug zat hij op de zesde plaats. Maar hij had sterke benen, kon zijn tempo al bij al redelijk volhouden, slechts zes lopers konden hem nog inhalen, dus een hele mooie twaalfde plaats op 33 lopers, schitterend!!!  Bedankt aan Freddy Vermeulen voor het gebruiken van de spikes van zijn dochter; Mathias was er heel blij mee.

Om 15u40 stonden 54 masters klaar om de 7 km af te ploeteren door de Ieperse grasvelden, samen met de juniores, het aantal weet ik niet. Vele AVR-leden bij de start: 9 maar liefst!!

De start verliep goed voor mij, al vlug een mooie plaats kunnen veroveren, de ademhaling was wel vlug al zeer hoog, dus was het de kwestie om vol te houden, de eerste ronde was juist 1000m; dan nog 4 rondes van 1500m. Ene loper kon me bijhalen in de loop van de eerste van de 4 rondes; maar zag hem steeds voor me lopen, hij was nooit ver voor me; naarmate de wedstrijd vorderde zag ik mijn achtervolgers op grotere afstand van me, het zat dus goed, moest toch doorbijten vooral de laatste 2 rondes op karakter door gelopen. Mede door de steun van Thomasje* en vele suporters (hoorde veel mijn naam; dat helpt enorm) is het gelukt om zelfs die ene loper die me had ingehaald, opnieuw in te halen. Dus was ik zeer tevreden over deze wedstrijd: uiteindelijk opnieuw binnen de eerste helft van de groep: plaats 26 op 54 deelnemers. Bovendien achteraf gezien nog prijzengeld: 2,5 Euro. Wie het kleine niet  eert.......

De conditie gaat dus steeds crescendo, ben tevreden, Mathias kreeg ook vele felicitaties; altijd leuk.

Het was bovendien een sterke AVR-namiddag: vele podiumplaatsen, leuk meegenomen   

20:20 Gepost door Tom Hoornaert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-01-11

CROSS MALDEGEM

Eerste wedstrijd van het jaar 2011.  Het is tevens de vierde cross die ik deze winter meeliep.

Na Deinze (14/11) ; crosscup Roeselare (21/11) en Ertvelde (26/12) werd het deze maal het mooie parcours in Maldegem. De start was om 15u15. We waren reeds vroeg aanwezig, rond 13u50. We hadden dus rustig de tijd ons te begeven naar de tent van AVR.  De juniors, seniors en masters dames waren intussen al bezig aan hun opwarming, nog rustig de tijd om de juiste pinnen op de schoenen te draaien, de keuze werd 12 mm en vooraan 15 mm.

De opwarming gebeurde samen met Freddy Vermeulen, Frecerick Keirsebilck. Door keelpijn werd Wim Dejonckheere gedwongen tot suporter. Algauw was het startschot gegeven voor de wedstrijd van de dames, tijdens mijn opwarming kon ik de AVR-dames nog wat aanmoedigen, ze hebben het  trouwens alle  schitterend gedaan. Proficiat aan Sofie; Saskia; Patricia en Veerle.

Nog een drietal deboulees en ik kon me klaarmaken om naar de start te gaan, kon nog net de aankomst zien van Sofie, Saskia en Patricia.

Een grote groep aan de start: de masters waaraan ik deelnam liep samen met de juniors.We waren klaar voor 6400 m. Een kleine 130 lopers samen, de start verliep goed, altijd opletten. Ik kon vlug mijn tempo vinden, werd in het begin door velen voorbijgestoken, maar trok het me niet aan. Het parcours lag er goed bij, enkel 1 modderige strook, tevens moest iedere ronde 1 heuvel getrotseerd worden, vier rondes in totaal. Nog goed nagedacht over de tip van Willy, hoe de heuvel op te lopen en het ging vlotjes. Vanaf ronde 2 kon ik het tempo opdrijven, zag dat ik naderde op de lopers voor me. Regelmatig kon ik iemand remonteren, het ging goed. Ik was tevreden dat ik het tempo kon volhouden en doorbijten tot het einde. In de laatste ronde kon ik nog net 400m voor het einde een loper inhalen, had niet gedacht aan het begin van die vierde ronde dat het nog mogelijk zou zijn. Uiteindelijk kwam ik als 47ste master over de streep op 94 deelnemers. Dus net halverwege de groep, wat mijn bedoeling was. Even vergelijken met de vorige crossen:

Deinze: 75ste op 128 deelnemers; Roeselare: 37ste op 68 deelnemers; Ertvelde: 53ste op 95 deelnemers.

Dus het beste resultaat totnutoe. Ben tevreden; ik denk dat de wegwedstrijden die volgen vanaf maart, beter zullen zijn dan vorig jaar, door deze zware crossen als oefening erbij te nemen.

Volgende wedstrijd: komende zondag 16 januari: cross ieper over 7000m.

10:30 Gepost door Tom Hoornaert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |