20-02-11

CROSS IZEGEM (WALLEMOTE)

CROSS IN IZEGEM :   20 februari 2011

Mathias was opnieuw wat zenuwachtig, maar dat is altijd een goed teken. Ik had hem gezegd niet te vlug te starten, omdat het parcours zwaar lag door de regen die gisteren nog gevallen was. Zijn start was goed, liep een mooi tempo, kon regelmatig een loper bijhalen. Naar het einde toe was hij net voorbij zijn vriend Pieterjan gegaan,  doch in de sprint was hij net ervan geklopt : een mooie 14° plaats op 32 deelnemers. Hele goeie wedstijd dus van Mathias. (de afstand was 1280m en zijn tijd: 5min15sec : snelheid was dus: 14,6 km/u)

Voor mij was de wedstrijd voorzien om 15u20 min; maar werd slechts op gang geschoten om 15u35min doordat enkele dames van de vorige wedstrijd een nogal lange achterstand opgelopen hadden. Voor de start had Mathias me  gezegd dat de wedstrijd vandaag wel goed zou verlopen door de hulp van Thomasje*. Dat vond ik zo mooi en het gaf me nog meer vertrouwen. 

Ik had me voorgenomen niet zo sterk te starten als in beernem, moest daar toch even bekomen van de hele snelle start. Het ging vlotjes en kon al vlug een mooie plaats veroveren, nog enkele lopers voorbijlopen. Het was inderdaad zwaar ploeteren achter het kasteel, maar ook stukken waar je goed kon doorlopen. Slechts 1 loper kon me bijhalen en daar bleef het bij, dus goed doorgebeten tot het einde. Ik kon de achterstand met die loper nog redelijk beperken de laatste ronde. Dus ben ik opnieuw tevreden met deze cross: 6880m in ong 30min gelopen. Enkele lopers achter me gehouden die de vorige crossen voor me waren: Filip Van Cauwenberghe was in Beernem nog 16° waar ik 30° was. Nu was hij net achter me. Er waren nog enkele lopers die op enkele plaatsen na me waren die eerder voor me waren, dus mag ik terecht vinden dat het niveau hoger ligt. De 28° plaats was heel goed op 64 deelnemers.

Ik begin dus binnenkort met sterk vertrouwen aan de stratenlopen. Ben echt benieuwd wat het wordt, de goesting is alleszins heel groot.

19:56 Gepost door Tom Hoornaert | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

proficiat tom. je blijft altijd maar op schuiven naar voor. je conditie is zeker goed.
groetjes

Gepost door: patricia | 20-02-11

proficiat tom. je blijft altijd opschuiven naar voor. je conditie is zeker goed.
groetjes

Gepost door: patricia | 20-02-11

proficiat tom. sterk gelopen. je blijft altijd maar opschuiven naar van voor. je conditie is zeker goed.
groetjes

Gepost door: patricia | 20-02-11

knap gelopen hoor Tom, en inderdaad vol vertrouwen de stratenlopen tegemoet. Succes.

Gepost door: natalie | 09-03-11

Sterk gelopen Tom!

Gepost door: layla | 09-03-11

De commentaren zijn gesloten.