20-02-11

CROSS IZEGEM (WALLEMOTE)

CROSS IN IZEGEM :   20 februari 2011

Mathias was opnieuw wat zenuwachtig, maar dat is altijd een goed teken. Ik had hem gezegd niet te vlug te starten, omdat het parcours zwaar lag door de regen die gisteren nog gevallen was. Zijn start was goed, liep een mooi tempo, kon regelmatig een loper bijhalen. Naar het einde toe was hij net voorbij zijn vriend Pieterjan gegaan,  doch in de sprint was hij net ervan geklopt : een mooie 14° plaats op 32 deelnemers. Hele goeie wedstijd dus van Mathias. (de afstand was 1280m en zijn tijd: 5min15sec : snelheid was dus: 14,6 km/u)

Voor mij was de wedstrijd voorzien om 15u20 min; maar werd slechts op gang geschoten om 15u35min doordat enkele dames van de vorige wedstrijd een nogal lange achterstand opgelopen hadden. Voor de start had Mathias me  gezegd dat de wedstrijd vandaag wel goed zou verlopen door de hulp van Thomasje*. Dat vond ik zo mooi en het gaf me nog meer vertrouwen. 

Ik had me voorgenomen niet zo sterk te starten als in beernem, moest daar toch even bekomen van de hele snelle start. Het ging vlotjes en kon al vlug een mooie plaats veroveren, nog enkele lopers voorbijlopen. Het was inderdaad zwaar ploeteren achter het kasteel, maar ook stukken waar je goed kon doorlopen. Slechts 1 loper kon me bijhalen en daar bleef het bij, dus goed doorgebeten tot het einde. Ik kon de achterstand met die loper nog redelijk beperken de laatste ronde. Dus ben ik opnieuw tevreden met deze cross: 6880m in ong 30min gelopen. Enkele lopers achter me gehouden die de vorige crossen voor me waren: Filip Van Cauwenberghe was in Beernem nog 16° waar ik 30° was. Nu was hij net achter me. Er waren nog enkele lopers die op enkele plaatsen na me waren die eerder voor me waren, dus mag ik terecht vinden dat het niveau hoger ligt. De 28° plaats was heel goed op 64 deelnemers.

Ik begin dus binnenkort met sterk vertrouwen aan de stratenlopen. Ben echt benieuwd wat het wordt, de goesting is alleszins heel groot.

19:56 Gepost door Tom Hoornaert | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-02-11

PK VELDLOPEN BEERNEM

DSCF1787[2].JPGPK  VELDLOPEN  BEERNEM

ZONDAG 6 FEBRUARI STOND HET DSCF1806[1].JPGPROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP VELDLOPEN OP HET PROGRAMMA. DIT DSCF1577[2].JPGJAAR GING HET DOOR IN BEERNEM.

VOOR MATHIAS STOND ER 1230M OP HET PROGRAMMA,  VOOR MIJ WAS HET 7400M.

HET HAD NIET VEEL GEREGEND DE WEEK ERVOOR, DUS LAG HET VELD ER GOED BIJ. MATHIAS MOEST 1 RONDE AFLEGGEN, WAARBIJ 2 HEUVELS MOESTEN OVERWONNEN WORDEN. HET VERTROUWEN WAS GOED NA ZIJN MOOIE PRESTATIE IN IEPER 2 WEKEN GELEDEN. HIJ STARTTE STERK, LIEP ZOWAAR OP KOP MAAR MOEST HET IEST LATER TOCH WAT BEKOPEN, HIJ HIELD NOG STERK STAND EN EINDIGDE OP EEN 14° PLAATS, ALS ENIGE NIET-AANGESLOTENE VAN 32 DEELNEMERS, STERK MATHIAS !!!!

BIJ DE MASTERS WAREN VELE STERKE CANDIDATEN AANWEZIG, DIE EROP GEBRAND STONDEN EEN PROVINCIAL E TITEL WEG TE KAPEN. EEN PODIUM BIJ MIJN CATEGORIE VAN 40 TOT 45 JAAR ZAT ER DUS NIET IN. MAAR HET VERTROUWEN WAS OOK GROOT NA DE MOOIE PRESTATIE IN IEPER GEWEEST.

DE START WAS, ZOALS GEWOONLIJK, ZEER SNEL. ALGAUW SNELDEN EEN 10TAL LOPERS ME VOORBIJ, IK TROK ER ME NIETS VAN AAN. IK LIEP GEWOON MIJN TEMPO EN ZAG VOOR ME 2 LOPERS DIE IN MIJN CATEGORIE LIEPEN, EEN MOOI MIKPUNT DUS.  NA 1 VAN DE 5 TE LOPEN RONDES HAD IK REEDS 1 LOPER BIJGEHAALD;  KRISTIEN RIEP ME DAT IK OP DE 9° POSITIE LIEP.  DE AFSTAND TOT DIE ANDERE VAN MIJN CATEGORIE (BLEEK NADIEN POL TE ZIJN)   BLEEF NAGENOEG STEEDS GELIJK.  IN DE VOORLAATSTE RONDE KWAM IK TOCH DICHTERBIJ, NET BIJ AANVANG VAN DE LAATSTE RONDE GING IK EROVER EN VERSNELDE NOG WAT OM HEM ZEKER NIET TE LATEN TERUGKOMEN.  IK HAD ZELFS NOG EEN MOOIE EINDSPRINT IN DE BENEN, KON ZO EINDIGEN IN EEN TIJD ROND DE 29MIN30. (ONG SNELDHEID 15 KM/U)

EEN ZEER GESLAAGD DEBUUT OP HET PK DUS. IK WERD DUS 8° BIJ MIJN CATEGORIE. WAT ME NOG MEER PLEZIERDE WAS HET FEIT DAT DIE ENE LOPER DIE IK NOG BIJHAALDE BIJ INGANG VAN DE LAATSTE RONDE, IN IEPER 6 PLAATSEN  VOOR ME WAS IN IEPER.  BLEEK NADIEN DAT IK IN TOTAAL VAN DE 73 GESTARTTE MASTERS DE 30° PLAATS HAD.  DUS DIK IN DE EERSTE HELFT.

BESLUIT: EEN GESLAAGDE NAMIDDAG VOOR ZOWEL MATHIAS ALS MEZELF. DIT HADDEN WE TE DANKEN AAN DE HULP VAN THOMASJE*  EN VROUWTJE KRISTIEN. BEDANKT !!!   OOK WERDEN WE GESTEUND DOOR DE VELE SUPORTERS LANGS HET PARCOURS. BEDANKT !!!  

09:15 Gepost door Tom Hoornaert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |